Afecțiunile ORL la copii – REMEDII naturiste

Remediile naturiste pe care le veți descoperi în rândurile de mai jos sunt recomandate de terapeuta austriacă Maria Treben. Au fost publicate în cartea „Boli specifice copiilor”, care conține numeroase rețete și leacuri simple pentru problemele de sănătate cu care se confruntă cei mici.

Aceste remedii ajută în mod deosebit în afecțiunile care vizează zona faringelui și a laringelui. Din acest motiv plantele recomandate se folosesc sub formă de gargară.

Remedii pentru copii

 Ceai de nuc

Se toacă mărunt o mână de frunze de nuc verzi. Pentru prepararea ceaiului, se ia 1 linguriță de plante și se pune într-o cană. Se toarnă peste ele apă clocotită și se lasă la infuzat 30 de secunde. Se strecoară și ceaiul obținut se folosește sub formă de gargară. Procedeul se face o dată dimineața și o dată seara.

Nucul este un anti-infecțios natural foarte bun pentru afecțiunile externe. 

___________________

Ceai de salvie

Se pune 1 linguriță cu vârf de salvie la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se strecoară și se folosește tot extern, pentru gargară, dimineața și seara.

Acest ceai poate fi utilizat și pentru comprese. Se înmoaie o bucată de pânză moale în ceai, se stoarce și se aplică pe zona dureroasă a gâtului. Se acoperă cu ceva călduros pe deasupra.

Salvia are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare puternice. Este utilă în numeroase probleme care afectează gâtul sau cavitatea bucală: infecții, inflamații, dureri în gât, tuse, laringită, faringită, amigdalită, ulcerații ale gâtului, halenă. 

___________________

Ceai de turiță mare

Și această plantă este eficientă în afecțiunile care țin de gură și gât. Are proprietăți antibacteriene. Reduce inflamațiile gâtului, tusea persistentă, faringita, amigdalita, stomatita ulceroasă și afecțiunile mucoasei bucale (mai multe informații aici).

Se folosește și ea la gargară. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă și 1 cană cu apă clocotită.

___________________

Sursă: Maria Treben, Adfecțiuni O.R.L., Boli specifice copiilor, Editura Gemma, București, p. 25

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.