Leacuri cu USTUROI și PRAZ pentru DIABET – Maria Treben

Terapeuta de origine austriacă Maria Treben, autoarea bine-cunoscutei cărți „Leacuri din Farmacia Domnului”, oferă persoanelor care suferă de diabet câteva leacuri pe care le pot prepara ei înșiși în casă, din ingrediente comune.

Menționează că dincolo de tratamentul medicamentos, este deosebit de important ca bolnavul să urmeze regimul alimentar indicat de medic.

Leacuri diabet

Cele două alimente pe care autoarea le folosește în rețetele de mai jos sunt usturoiul și prazul.

O recenzie recentă din 2017, realizată de cercetătorii chinezi pe mai multe studii a arătat că usturoiul are un rol pozitiv în reglarea glucozei totale, a colesterolului total și a lipoproteinelor de densitate înaltă și joasă în controlul diabetului zaharat de tip 2.

Usturoiul are numeroase beneficii asupra organismului, datorită proprietăților sale antioxidante, anticancerigene, antimutagene, antimicrobiene, anti-astmatice, anti-hipertensive, imunomodulatoare și prebiotice.

Întrucât face parte din aceeași familie cu usturoiul și ceapa, prazul conține substanțe asemănătoare (precum alicina) și împărtășește proprietăți similare. Este în mod deosebit cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce colesterolul.

___________________

Tinctură de usturoi – rețetă

Ingrediente

• 4 căpățâni de usturoi
• 1 litru de alcool natural

Preparare

Desfaceți 4 căpățâni mari de usturoi, curățați cățeii de coajă și zdrobiți-i fin. Puneți-i apoi într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă de 1 litru și turnați peste el alcoolul.

Autoarea folosește la majoritatea tincturilor pe care le prepară rachiu de secară de 38-40%.

Închideți sticla ermetic, agitați-o puțin pentru amestecarea conținutului și așezați-o într-un loc călduros din casă. Lăsați usturoiul la macerat în alcool minim 14 zile, apoi filtrați alcoolul.

Păstrați tinctura obținută în sticle de culoare închisă.

Mod de administrare

Se ia câte 1 lingură de tinctură în fiecare zi, înainte de masa de dimineață.

___________________

Vin de praz – rețetă

Ingrediente

• 500 g de praz
• 1 litru de vin alb sec

Preparare

Prazul de spală, se toacă mărunt și se pune într-o sticlă sau într-un borcan de sticlă de 1 litru. Se toarnă peste el alcoolul și se închide ermetic. Se agită și apoi se lasă la macerat timp de 24 de ore.

Se filtrează printr-un tifon și vinul rezultat se păstrează într-o sticlă închisă la culoare. Prazul care rămâne în urma strecurării nu trebuie aruncat. Se poate consuma pe pâine sau se poate adăuga în salate sau alte mâncăruri.

Mod de administrare

Se ia câte o gură din acest vin terapeutic dimineața și seara.

___________________

Surse bibliografice:

1. Juan Wang, Xiuming Zhang, Haili Lan, and Weijia Wang, Effect of garlic supplement in the management of type 2 diabetes mellitus (T2DM): a meta-analysis of randomized controlled trials, Food Nutr Res. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5642189/

2. Diabetes Meal Plans, Leeks and Type 2 Diabetes: https://diabetesmealplans.com/10371/leeks-and-type-2-diabetes/

3. Maria Treben, Plante medicinale din grădina Domnului, Diabetul, Editura Hungalibri, Miercurea Ciuc, 2008, pp. 171-172

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.