Vindecați RINICHII și veți scăpa și de tulburările NERVOASE

Terapeuta austriacă Maria Treben susține că bolile nervoase își pot avea obârșia în proasta funcționare a rinichilor.

De pildă, în demența furioasă, autoarea recomandă câteva ceaiuri cunoscute pentru efectele lor benefice asupra rinichilor.

Coada calului

Aceste tratamente, susține terapeuta, promit vindecarea rapidă și de succes a demenței furioase.

1. Coada-calului

Coada-calului este fără îndoială una din cele mai eficiente plante pentru afecțiunile vezicale și renale. Are efecte diuretice și antiinflamatoare.

Este folosită pentru tratarea edemelor (retenție de apă), pietre la rinichi și vezică, infecții ale tractului urinar, incontinență urinară și multe alte disfuncții ale vezicii urinare și a rinichilor.

Totodată, coada-calului ajută în afecțiuni ale oaselor – osteoporoză, osteoartrită, boli articulare, în unghii fragile, gută, sângerări menstruale puternice.

Pentru tratarea demenței furioase, se pot face băi de șezut cu coada-calului. Autoarea recomandă utilizarea de plante proaspete, cu tulpina înaltă și groasă. Se pun 100 g de plante la înmuiat într-o găleată cu apă rece. Se lasă 12 ore, apoi se încălzește și se strecoară.

Lichidul se toarnă în apa din cadă, care trebuie să acopere zona rinichilor. Se stau 20 de minute în apă, apoi se înfășoară corpul direct într-un halat gros, fără să se șteargă cu prosopul. Se stă în pat cel puțin o oră pentru a transpira.

Ca tratament intern, se bea și ceai de coada-calului. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, una dimineața și una seara, cu înghițituri rare.

_____________________

• Coada-șoricelului

O altă plantă care poate ajuta la tratarea problemelor renale și implicit a tulburărilor nervoase este coada-șoricelului. Se administrează sub formă de infuzie.

Se pune 1 linguriță de plantă la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Dacă planta este proaspătă, se lasă doar 30 de secunde, apoi se strecoară.

Doza recomandată este de 2-3 căni de infuzie pe zi, consumate cu înghițituri mici.

_____________________

Surse bibliografice:

1. Maria Treben, Plante Medicinale din Grădina Domnului, Demență furioasă, Editura Hunga Libri, Miercurea Ciuc, 2008, p. 170

2. Webmd, HORSETAIL: https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-843/horsetail

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.