COADA-ȘORICELULUI înlătură stările de AGITAȚIE

Coada-șoricelului este o plantă medicinală excepțională. Se adresează unei game variate de afecțiuni, fiind cunoscută în mod pentru efectele sale benefice în bolile femeilor.

Terapeuta Maria Treben recomandă această plantă persoanelor agitate, datorită acțiunii sale liniștitoare.

Coada soricelului

„Coada-șoricelului are efect calmant și asupra agitației chinuitoare.”

Poate fi folosită atât intern, sub formă de infuzie, cât și extern, sub formă de băi de șezut.

Infuzie de coada-șoricelului

Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă. Pentru efecte maxime, este indicat să folosiți planta proaspătă. Peste ea se toarnă apa clocotită și se lasă la infuzat 30 de secunde, apoi se strecoară.

Se consumă câte 2-3 căni de infuzie pe zi.

♣ Baie de șezut cu coada-șoricelului

Se pun 100 g de plantă într-o cratiță mare cu apă rece. Se lasă la macerat 12 ore, iar a doua zi, amestecul se încălzește și se strecoară. Se adaugă în apa de baie.

Se umple o cadă de apă pe un sfert, și se adaugă ceaiul de coada-șoricelului obținut mai sus. Apa din cadă trebuie să acopere regiunea rinichilor în poziție de șezut.

Se stă în apă 20 de minute. Corpul nu se șterge după baie. Se îmbracă direct într-un halat gros și se stă în pat pentru a transpira abundent.

Băile de șezut cu coada-șoricelului pot ajuta și la calmarea durerilor pelviene și a crampelor la femei.

____________________________

Studii realizate la Universitatea din Melbourne și Universitatea din Milano au arătat că această plantă are efecte anxiolitice, adică luptă împotriva stărilor de anxietate, prin faptul că modulează receptorii GABA/benzodiazepină.

Totodată, are efecte antiinflamatoare, prin care reduce durerile musculare, articulare și menstruale, febra, simptomele de gripă și gută.

Coada-șoricelului mai este folosită în rinită alergică, dizenterie, diaree, inapetență, disconfort gastrointestinal, balonare.

____________________________

Surse bibliografice:

1. Maria Treben, Plante Medicinale din Grădina Domnului, Agitație, Editura Hunga Libri, Miercurea-Ciuc, 2008, p. 51

2. Heal Naturally, Yarrow Fights Anxiety, Malaria, Hepatitis and Kidney Diseases: https://www.realnatural.org/yarrow-fights-malaria-nitrites-hepatitis-and-other-liver-and-kidney-conditions/

3. Webmd, Yarrow: https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-151/yarrow

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.