CIMBRIȘORUL – un leac bun împotriva ALCOOLISMULUI

Consumul excesiv de alcool reprezintă un factor de risc important pentru numeroase probleme de sănătate, dar și un contribuitor al mortalității și morbidității în lume.

Cel puțin 30 de afecțiuni sunt asociate cu dependența de alcool: boli infecțioase și neuropsihiatrice, cardiovasculare, pancreatice și hepatice, diabet și cancer. Totodată, abuzul de alcool poate provoca leziuni, răniri sau pagube intenționate sau nu.

Tratament alcoolism

Alcoolismul este considerat o tulburare psihiatrică, însoțită deseori de alte tulburări de dispoziție, anxietate sau conflicte sociale.

_________________________

Fitoterapia a identificat câteva plante medicinale care pot ajuta la combaterea alcoolismului.

Botanista Maria Treben, autoarea cărții „Sănătate din Farmacia Domnului” numește cimbrișorul un remediu eficient împotriva acestei tulburări.

Ne spune și cum anume să-l folosim. Ceaiul de cimbrișor se prepară dintr-un pumn de plante proaspete și 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 2 minute, după care se strecoară.

Ceaiul se pune într-un termos pentru a-l păstra cald și proaspăt pe parcursul zilei.

_________________________

Mod de administrare

Ceaiul de cimbrișor se bea cu înghițituri mici. O dată la fiecare 15 minute, persoana în cauză va lua câte 1 lingură de ceai.

Deși pare o cură simplă, ea produce o serie de reacții adverse puternice, specifice perioadei de încetare a consumului de alcool.

Astfel, în perioada sevrajului, apar stări de vomă și greață, mersul frecvent la baie (urinare și scaune dese), transpirații puterniceToate aceste simptome stimulează puternic senzația de foame și de sete.

Cura cu ceai de cimbrișor se va repeta de mai multe ori, până când au dispărut toate episoadele de recidivare a viciului.

_________________________

Dr. Stephen C. Byrnes de la Universitatea Kentucky este de părere că un consum regulat de alcool duce la înmulțirea excesivă a unei bacterii aflate în mod norma în intestin. În aceste condiții, ea poate cauza numeroase simptome, inclusiv apetitul crescut pentru băuturi alcoolice.

Cimbrul este cunoscut ca un puternic agent antibiotic. Are proprietăți antibacteriene, antiseptice, antivirale și anti-fungice. Este totodată diuretic și antispasmodic. Ajută organismul să elimine toxinele și să-și întărească sistemul imunitar împotriva patogenilor prin formarea de celule albe de sânge.

Cimbrul are efecte tonifiante asupra organismelor slăbite și efecte energizante la nivel psihic.

_________________________

Surse bibliografice:

1. Jürgen Rehm, Ph.D., The Risks Associated With Alcohol Use and Alcoholism, Alcohol Res Health. 2011: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3307043/

2. Living Traditionally, Addicted to Alcohol? Try Thyme Tea! https://livingtraditionally.com/addicted-alcohol-try-thyme-tea/

3. Maria Treben, Plante Medicinale din Grădina Domnului, Alcoolismul, Editura Hunga Libri, Miercurea-Ciuc, 2008, p. 51

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.