Tratamente Naturiste Pentru Ficat

Ficatul este un organ pretenţios, care trebuie curăţit permanent pentru a fi sănătoşi. Există câteve leacuri băbeşti care dau roade imediate, dar şi pe termen lung în ceea ce priveşte afecţiunile ficatului. Primul ajutor naturist în caz de dureri în zona ficatului, dar şi pe termen lung, vine din partea plantelor şi sucurilor de legume şi fructe.

Tratamente Naturiste Ficat

Tratamente Naturiste Pentru Ficat

Suc de legume pentru curăţarea ficatului

Unul din cele mai eficiente amestecuri de legume preparate sub formă de suc pentru tratarea celulei hepatice este cel din sfeclă roşie, morcovi şi castraveţi. Acest suc natural curăţă în profunzime atât ficatul, cât şi vezica biliară. Se pot bea câte 200 ml pe zi.

Suc de vinete cu efect detoxifiant

Este bine ca pe perioada verii, în sezonul vinetelor, să se prepare câte 150 ml de suc de vinete pentru un consum zilnic. Acest suc detoxifiant se bea de 3 ori pe zi. La urmă se poate administra o lingură de dovleac ras.

Sirop de sfeclă pentru eliminarea pietrelor la ficat

Se pun câteva sfecle roşii mici la fiert şi se lasă la foc mic până se îngroşă apa şi se preface într-un sirop roşu. Acesta este un leac vechi, preparat de buncii noştri.

Fiertură de salcie pentru icter

Se fierb 60 de g de salcie uscată şi mărunţită într-un litru de apă, timp de 20 de minute. Se lasă la repausat în vasul acoperit timp de 24 de ore, peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi se beau câte 150 ml de preparat, de 3 ori pe zi, pentru tratarea icterului.

Ovăz, mătase de porumb şi cicoare pentru ciroză hepatică

Se prepară un amestec curativ din câte 50 de g de: ovăz pisat, rădăcină de cicoare, mătase de porumb. Se adaugă şi o lămâie cubuleţe. Se pun ingredientele la fiert în jumătate de litru de apă timp de 5-8 minute. Când s-a răcit, se adaugă miere şi se bea pe parcursul zilei, în loc de apă. Cura durează un an de zile.

Ceapă şi zahăr pentru ficat

Se amestecă un kg de ceapă pisată cu 2 pahare de zahăr şi se dă la cuptor până se obţine un sirop galben. Din acest preparat se va lua câte o lingură, dimineaţa pe stomacul gol. Tratamentul se poate urma câteva luni.

Leacuri rapide pentru dureri de ficat:

– Se bea un pahar de apă în care s-a dizolvat o lingură mare de zahăr sau suc de mere natural
– Se bea ceai fierbinte de mentă (cu pojarniţă şi miere, opţional)
– Se bea ceai de mesteacăn (frunze, scoarţă, muguri)
– Se aplică pe zona ficatului o sticlă cu apă caldă
– Se fac împachetări în zona ficatului cu staniol
– Se bea 150 ml ulei de măsline cald, apoi suc de lămâie şi se culcă pe partea stângă, pentru regenerarea şi stimularea ficatului

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. N am auzit in viata mea,de pietre la ficat….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.