ULEIUL de SUNĂTOARE calmează DURERILE de SPATE, durerile REUMATICE și SCIATICE

Sunătoarea este cunoscută în mod deosebit pentru capacitatea sa de a alunga depresia și anxietatea. Cu toate acestea, unii botaniști susțin că această plantă este mai eficientă în alte afecțiuni.

De pildă, datorită proprietăților sale antivirale, poate ajuta la tratarea infecțiilor virale precum herpes simplex. Conține compuși care reduc inflamațiile și durerile, inclusiv durerile nervoase – precum cele cauzate de sciatică.

Ulei de sunatoare dureri de spate reteta

Uleiul de sunătoare ajută în numeroase probleme ale pielii, datorită proprietăților calmante, antiinflamatoare și cicatrizante:

– tăieturi
– zgârieturi
– răni
– traumatisme ale pielii
– mâncărimi
– psoriazis
– țesuturi afectate de arsurile cauzate de foc
– opăriri
– dureri musculare și articulare
– dureri cauzate de gută
– disconfort articular
– întinderi musculare
– tensiuni musculare
– dureri de sciatică
– dureri menstruale
– piele grasă/uleioasă
– hematoame

Pe lângă proprietățile sale anti-inflamatoare, uleiul de sunătoare ajută la reducerea roșeții pielii.

______________________

Autoarea cărții „Leacuri din Farmacia Domnului”, terapeuta Maria Treben, recomandă uleiul de sunătoare în lumbago, sciatică și reumatism, datorită eficienței acestuia în calmarea durerilor.

Acest leac valoros poate fi preparat ușor în casă. Florile de sunătoare se pot culege la discreție din natură, preferabil din zone nepoluate.

Ulei de sunătoare – rețetă

Rețeta este cât se poate de simplă. Se umple un borcan de sticlă cu flori și muguri de sunătoare. Se completează cu ulei vegetal (ex. ulei de măsline). Se pune capacul și se lasă la macerat 3 săptămâni, într-un loc călduros.

Uleiul de sunătoare este gata când a căpătat o culoare roșiatică. Se strecoară printr-un tifon și se păstrează în sticle închise la culoare.

Cu acest ulei vindecător se masează zonele corpului afectate de durere.

______________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, St. John’s Wort: A Potential Answer to Life’s Worries: https://articles.mercola.com/herbs-spices/st-johns-wort.aspx

2. Learning Herbs, How to Make St. John’s Wort Oil & Skin Serum: https://learningherbs.com/remedies-recipes/st-johns-wort/

3. Maria Treben, Plante medicinale din grădina Domnului, Lumbago, Editura Hunga Libri, p. 87

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.