GHIMBIRUL – folosit ca remediu DIGESTIV încă din antichitate

Acest condiment cu origini orientale este folosit ca remediu digestiv din timpuri antice. Se adresează unei game largi de tulburări gastrointestinale, de la greață, rău de mișcare și inapetență, până la colici, gaze intestinale, indigestie și diaree.

Studiile clinice au arătat că este eficient în combaterea stărilor de greață și vomă care survin în urma unei intervenții chirurgicale.

Ghimbir

Totodată, are rezultate bune în reducerea indigestiei. Un studiu a arătat că 1.2 grame de pudră de ghimbir, administrate cu 1 oră înainte de mâncare a crescut timpul de golire a stomacului.

Beneficiile sale la nivelul stomacului se datorează unui conținut divers de compuși: enzime digestive, substanțe care combat ulcerul, durerile și inflamațiile.

În plus, ghimbirul produce o stimulare notabilă a circulației sangvine, ajutând astfel la remedierea multor simptome.

Datorită faptului că acționează ca un agent de încălzire a corpului, este recomandat în mod deosebit persoanelor care simt răceală, sau a căror stare de sănătate se înrăutățește în sezonul rece.

Studiile recente au arătat că ghimbirul este un antiinflamator puternic și un calmant natural pentru diferite tipuri de dureri: articulare, musculare, menstruale, dureri de cap.

______________________

Moduri de utilizare

Poate fi folosit în stare proaspătă (rădăcina crudă), sau sub formă de pudră (ca atare sau în capsule).

Pulberea este mai concentrată și de aceea trebuie consumată în doze mici. Aceasta poate fi incorporată și în mâncăruri.

Din pudră de ghimbir putem de asemenea face ceai – se folosește ¼ linguriță de pulbere la 1 cană cu apă clocotită. După ce organismul se obișnuiește cu această plantă, doza poate crește la ½ linguriță de pulbere.

Dacă vreți să faceți ceai din rădăcină proaspătă de ghimbir, folosiți 1 linguriță de rădăcină rasă la 1 cană cu apă. Se fierbe timp de 5-10 minute.

Ghimbirul se găsește în numeroase produse fitoterapeutice, îndeosebi în formule digestive. Acesta mărește absorbția altor plante medicinale și implicit eficiența lor.

______________________

Sursă: Andrew Gaeddert, Healing Digestive Disorders, Natural Treatments for Gastrointestinal Conditions, Herbs that can be self-administered with some caution, Ginger: https://books.google.ro/books?id=zg9bDwAAQBAJ&pg=PT50&lpg=PT50&dq=thyme+nervousness&source=bl&ots=FFXzyaWTID&sig=yeNrQY6J0H27fHDVa_cEjr3WBjo&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwjbmprBwd3bAhWHYVAKHf-UB1AQ6AEITjAE#v=onepage&q=thyme%20nervousness&f=false

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.