Remediu pentru ARSURI solare grave – dr. John Christopher

Arsurile solare apar în urma unei expuneri excesive la radiațiile razelor ultraviolete provenite de la soare. Simptomele includ roșeață puternică, fierbințeală, sensibilitate sau durere la atingerea pielii arse.

Acestea pot fi însoțite de o stare generală de oboseală și amețeală ușoară.

Remedii arsuri solare

Câteva studii au arătat că arsurile solare severe pot crește riscul unor tipuri de cancere de piele (melanom, carcinom scuamos celular și carcinom bazal celular).

Remediu pentru arsuri solare grave

Această rețetă a fost creată de botanistul american John R. Christopher, cunoscut sub numele de „dr. John Christopher”, autor a peste 50 de formule medicinale din plante, folosite astăzi în întreaga lume.

Ingrediente

• tătăneasă (1 parte)
• miere (1 parte)
• ulei de germeni de grâu (1 parte)

Amestecați toate ingredientele într-un bol și transferați amestecul într-un borcănel de sticlă cu capac. Păstrați pasta într-un loc răcoros și întunecos din casă.

Mod de utilizare

Acoperiți zona pielii afectată de arsură cu un strat de 1,2 cm de pastă, apoi folosiți un bandaj care nu se lipește. Verificați arsura de mai multe ori pe zi, și reaplicați pasta fără să mai spălați arsura, păstrând grosimea pastei de 1,2 cm.

Nu înlăturați primul strat de pastă până când arsura nu s-a vindecat. Corpul va absorbi ingredientele pe măsură ce rana se vindecă.

Este important să nu înlătura pasta și să nu spălați arsura până la vindecarea completă.

Puteți folosi alt tip de ulei, precum cel de sunătoare, care s-a dovedit util în arsuri. Însă cel de germeni de grâu este mai indicat deoarece ajută la restructurarea, repararea și regenerarea celulelor și a pielii.

În plus, reduce roșeața pielii și mâncărimile.

________________________

Surse bibliografice:

1. U.S. National Library of Medicine – The World’s Largest Medical Library, Sunburn: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMHT0025485/

2. Wu S, Cho E, Li WQ, Weinstock MA, Han J, Qureshi AA., History of Severe Sunburn and Risk of Skin Cancer Among Women and Men in 2 Prospective Cohort Studies, Am J Epidemiol. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27045074

3. Modern Alternative Health, Treating sunburns naturally: http://modernalternativehealth.com/2013/06/03/treating-sunburns-naturally/#.UbhxMfmG3XM

4. Elemental, ULEI DE GERMENI DE GRÂU: https://www.elemental.eu/ro/443-ulei-de-germeni-de-grau.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.