REMEDII pentru ANEMIE – rețete pe care le putem prepara singuri în casă

Anemia mai este cunoscută în limbaj popular „lipsă de sânge”, datorită faptului că apare atunci când numărul globulelor roșii și hemoglobina scad sub limitele normale.

Această afecțiune se întâlnește mai cu seamă la copii și adolescenți, la bătrâni și femeile de vârstă fertilă. Apare de multe ori și în perioadele de convalescență.

Remedii anemie

Remedii pentru anemie

Tratamentul se va stabili în urma diagnosticării corecte a bolii, dat fiind că există mai multe tipuri de anemie: feriprivă (lipsa de fier), hemolitică (este de regulă moștenită din familie), pernicioasă (lipsa de vitamina B12), posthemoragică externă sau internă, parabieriană (în ultimul trimestru de sarcină, în boli grave de ficat sau boli maligne), aplastică sau neopliazică (deteriorarea măduvei osoase cu substanțe toxice).

Vin cu mirodenii – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de cuișoare
• 1 lămâie
• 500 g de miere polifloră
• 1,5 litri de vin roșu

Preparare

Se pune vinul la fiert cu mirodeniile timp de 20 de minute. La final, se adaugă sucul proaspăt stors de la lămâie și mierea de albine. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă la răcit sub capac.

Siropul obținut se transferă într-o sticlă sau într-un borcan, și se mai lasă la infuzat încă 10 zile, agitându-se zilnic conținutul.

Se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare.

Mod de administrare

Se administrează doar la adulți, ca un vin medicinal, în doze mici: câte 3 linguri pe zi, înainte de mesele principale.

___________________

Vin de salcâm – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de flori de salcâm
• 2 linguri de frunze de roiniță
• 2 linguri de fructe de afin
• 1 litru de vin roșu

Preparare

Se pune vinul la încălzit într-un ibric. Când a început să clocotească, se adaugă plantele, se amestecă și se stinge focul. Se pune capacul și se lasă la infuzat 2-3 zile.

Vinul infuzat cu plante se strecoară apoi și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare.

Mod de administrare

Doar adulții pot consuma acest preparat. Se ia câte 1 păhărel (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

___________________

Sirop de cătină și cuișoare – rețetă

Se amestecă suc de cătină proaspăt stors cu o cantitate egală de zahăr brut și 1 linguriță de cuișoare. Se fierbe până ajunge la consistența unui sirop.

Se poate folosi miere în loc de zahăr. La 1 parte de suc proaspăt de cătină se adaugă 2-3 părți de miere și cuișoarele. Se amestecă și se lasă la macerat câteva zile.

___________________

Melită din cătină, propolis și polen – rețetă

Ingrediente

• 1 litru suc de cătină
• 1 kg de miere polifloră
• 40 ml de tinctură de propolis
• 100 mg de polen crud

Preparare

Se pune sucul de cătină într-un borcan mare de sticlă. Se adaugă tinctura de propolis și granulele de polen și se amestecă până când acestea se dizolvă complet. Se adaugă mierea și se omogenizează. Trebuie să obțineți o pastă omogenă. Se păstrează în frigider.

Mod de administrare

Adulții și copiii peste 10 ani pot lua câte 3 linguri pe zi. Copiii cu vârsta între 2 și 10 ani pot lua câte 3 lingurițe pe zi.

Acest remediu poate fi luat ca tonic în perioadele de efort intelectual intens (examene) dar și fizic (sportivi) și în convalescență, câte 5 linguri pe zi. Aceeași doză este recomandată și pentru persoanele vârstnice.

___________________

Melită de mere cu lămâie și miere – rețetă

Ingrediente

• 150 ml de suc de mere
• 1 linguriță de zeamă de lămâie
• 2 linguri de miere

Preparare

Se amestecă toate ingredientele și preparatul obținut se consumă între mese. Este un remediu potrivit mai ales pentru tinerii care învață, pentru persoanele care se recuperează după o boală și pentru vârstnici.

___________________

Sursă: Constantin Milică, Medicina naturistă, Vol. 2, Anemia la copii și adulți, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 214-215

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.