ULEIUL de MUȘEȚEL înlătură ca prin minune OBOSEALA PICIOARELOR

În una din cărțile cu remedii naturiste pentru boli specifice femeilor, terapeuta austriacă Maria Treben recomandă masajul cu ulei de mușețel pentru reducerea oboselii picioarelor.

Oboseala picioarelor poate fi cauzată de statul prelungit în picioare sau în poziție de șezut, sau de parcurgerea unor distanțe mari.

Ulei de musetel reteta si utilizari

Purtarea de încălțăminte neconfortabilă, deficitele nutriționale, artrita, obezitatea sau vârsta înaintată pot fi de asemenea cauze ale picioarelor obosite.

Starea de oboseală la femei se datorează de multe ori dereglărilor menstruale. Poate fi combătută cu ceaiuri din plante, precum ceai de mentă (3 căni pe zi) sau ceai de urzică (până la 1 litru pe zi). Menta este revigorantă și de-stresantă, în timp ce urzica este hrănitoare, tonifiantă și remineralizantă.

_______________________________

Ulei de mușețel – rețetă

Uleiul de mușețel se poate obține în casă după o rețetă simplă. Singura condiție care trebuie îndeplinită ca remediul să aibă o eficiență maximă este să utilizăm flori proaspete de mușețel.

Acestea se pun într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă, până la gură, iar deasupra lor se toarnă ulei vegetal (poate fi ulei de măsline sau alt tip de ulei). Acesta trebuie să acopere complet florile. Apăsați-le cu o lingură de lemn pentru a le scufunda bine.

Închideți borcanul sau sticla cu un capac ermetic și mutați-l într-un loc călduros din casă. Lăsați plantele la macerat timp de 3 săptămâni. Uleiul este gata când a căpătat o culoare roșiatică.

Se strecoară, se aruncă materialul vegetal, iar uleiul obținut se păstrează în sticle închise la culoare.

Se aplică pe membrele obosite și se masează ușor. Iată ce spune autoarea despre acest leac:

„Dacă înainte de culcare vă veți fricționa ușor membrele obosite cu ulei de mușețel, senzația de oboseală va dispărea ca prin minune”.

_______________________________

Cum funcționează

Cercetătorii au descoperit că mușețelul are efecte similare medicamentelor antiinflamatoare asupra celulelor.

Pe lângă faptul că reduce umflăturile și calmează durerea, această plantă hidratează pielea picioarelor și ajută la vindecarea zonelor de piele uscată sau deteriorată.

Poate fi utilizat și în alte afecțiuni externe: hemoroizi, sâni umflați și dureroși, răni, mâncărimi, ulcerații ale picioarelor.

În general, masarea cu uleiuri ajută la stimularea circulației, și în consecință la atenuarea durerilor și a tensiunii musculare.

_______________________________

Baie pentru picioare obosite

Dacă nu aveți posibilitatea să preparați acest în ulei casă, puteți încerca la fel de bine o baie de picioare cu ceai de mușețel.

Ingrediente

• 12 lingurițe de mușețel uscat
• ½ cană de sare amară (Epsom)
• 5 picături de ulei esențial de lavandă
• 2 litri de apă

Preparare

Preparați o infuzie concentrată de flori uscate de mușețel. Strecurați și turnați infuzia într-un lighean. Adăugați ½ cană de sare amară (Epsom) și 5 picături de ulei esențial de lavandă. Faceți o baie de picioare de 20 de minute.

Această baie poate fi făcută înaintea masajului cu uleiuri, pentru efecte mai bune.

_______________________________

Surse bibliografice:

1. Boli Specifice Femeilor, Sănătate cu Maria Treben, Oboseală, Editura Gemma Print, București, p. 34

2. Allina Health, Chamomile: https://www.allinahealth.org/CCS/doc/Thomson%20Alternative%20Medicine/48/10041.htm

3. Natural Living Ideas, 7 Foot Soak Recipes To Re-Energize & Re-Invigorate: http://www.naturallivingideas.com/7-foot-soak-recipes-to-re-energize-re-invigorate/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.