PIPER cu MIERE – leac pentru TUSE cu mucus gros

Cunoscut și sub numele de „aurul negru” al antichității, piperul este unul din cele mai scumpe condimente din lume.

În perioada Evului Mediu boabele de piper aveau o valoare atât de mare încât erau folosite ca monedă de schimb, ca zestre sau ca mijloc de plată a taxelor.

Piper cu miere pentru tuse

Astăzi, cei mai mulți dintre noi îl folosim la aromatizarea mâncărurilor și îl considerăm un condiment banal. Cu toate acestea, piperul are calități medicinale și utilizări terapeutice care merită cunoscute.

Piperul este un condiment fierbinte, cu efecte stimulatoare la nivelul circulației și digestiei. Are totodată proprietăți diaforetice și expectorante. Este util în febra cu frisoane, congestie și exces de mucus.

Piperul negru este folosit în medicina tradițională chineză pentru proprietățile sale iritante, prin care stimulează fluxul de mucus și circulația sângelui.

Este un remediu potrivit pentru tusea cu expectorație vâscoasă, întrucât subțiază mucusul și ajută la eliminarea lui.

________________________________

Piper cu miere pentru tuse

Acest remediu este recomandat de botanistul și nutriționistul clinic Paul Bergner – director al North American Institute of Medical Herbalism.

Puneți 1 linguriță de piper negru într-o cană cu apă clocotită. Lăsați la infuzat 10-15 minute, apoi strecurați ceaiul. După ce s-a răcorit, adăugați 1 lingură de miere și amestecați până la omogenizare. Infuzia se bea călduță sau fierbinte, cu înghițituri mici.

________________________________

O altă variantă ar fi să amestecați doar piper cu miere. Puneți 2 lingurițe de miere într-un bol mică de sticlă. Adăugați ¼ linguriță de piper negru măcinat și amestecați până la omogenizare.

Păstrați o pauză de cel puțin 30 de minute după consumarea acestui remediu. Se poate administra și seara, înainte de culcare, după care se spală dantura bine, pentru a preveni efectele nocive ale mierii.

Piperul cu miere are efecte calmante, decongestionante, antibacteriene, antivirale și antioxidante. Este un leac eficient împotriva tusei, a durerilor în gât și a infecțiilor în gât.

Unii autori susțin că acest remediu nu trebuie folosit în tusea uscată, iritantă, fără mucus.

________________________________

Surse bibliografice:

1. Herbal Remedies Advice, Pepper Health Benefits: https://www.herbalremediesadvice.org/black-pepper-health-benefits.html

2. My Healthy Kiddo, Honey and pepper for cough | Home remedy for night cough: https://www.myhealthykiddo.com/honey-and-pepper-for-cough/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.