ECHINACEEA – un remediu fără egal în PAPANICOLAU anormal și INFECȚIILE STREPTOCOCICE ale GÂTULUI (moduri de utilizare)

Echinaceea se numără printre primele antibiotice ale lumii. A demonstrat efecte anti-infecțioase și imunostimulatoare remarcabile.

Este antiinflamatoare, antibacteriană, antivirală și anticancerigenă.

Echinaceea remedii infectii

S-a dovedit eficientă împotriva mai multor tipuri de microorganisme, inclusiv a Stafilocucului auriu, a speciilor de Streptococ, a microbacteriilor (precum tuberculoza) și a celulelor anormale (în aplicații directe).

Stephen Harrod Buhner – autorul cărții „Antibiotice din plante. Alternative naturale pentru combaterea bacteriilor rezistente la medicamente”, susține că această plantă este un tratament eficient în cel puțin trei afecțiuni:

• răceala și gripa depistată în fază timpurie
frotiu Papanicolau anormal
• infecții cu streptococ în gât

Echinaceea a fost folosită cu succes de botaniștii din secolul XX pentru infecțiile bacteriene sangvine severe, datorită faptului că ajută la creșterea globulelor albe.  

_________________________

Echinaceea – moduri de utilizare

În scop medicinal se folosesc atât florile, cât și rădăcina – care se recoltează primăvara și toamna.

Poate fi utilizată ca ceai, tinctură, capsule sau pudră, sub formă de supozitoare, cataplasme sau spălături externe. De asemenea, poate fi adăugată în pudre și unguente antibiotice cu uz extern în răni, infecții ale pielii și arsuri.

_________________________

• Infecții vaginale

Femeile și tinerele care au făcut testul Papanicolau și a ieșit anormal pot încerca un tratament local cu Echinaceea.

Stephen Harrod Buhner susține că această plantă poate rezolva inclusiv displaziile de gradul III. Echinacea are un efect extraordinar de normalizare a celulelor anormale dacă este aplicată direct asupra lor, în mod consecvent.

Propune o rețetă de supozitoare de casă, care se prepară foarte ușor:

Se amestecă pudră de echinacea cu puțină glicerină vegetală, cât să rezulte o pastă moale, ca aluatul de biscuiți, după care se adaugă suficientă făină integrală de grâu pentru a obține un aluat tare ca de pâine. Din această cocă se formează supozitoare, care se pun la congelator. După ce s-au întărit se pot folosi.

Se introduce în fiecare seară, înainte de culcare, câte un supozitor în vagin și se împinge spre cervix. A doua zi, se fac spălături vaginale cu o soluție din 15 ml de tinctură de gălbenele și 475 ml de apă (folosind irigatorul). Gălbenelele au la rândul lor efecte anti-infecțioase și anticancerigene. Tratamentul se face timp de 2 săptămâni.

_________________________

• Infecții cu streptococ în gât

Se administrează câte 30 de picături de tinctură de echinaceea din oră în oră, până la dispariția simptomelor. Prin contactul direct cu țesutul afectat, echinaceea ajută la vindecarea infecției.

Tinctura se ține puțin în gură, cât să se amestece bine cu salivă, apoi se înghite ușor, lăsând-o să curgă ușor pe gât. Vindecarea poate avea loc chiar în 24 de ore.

_________________________

• Răceală și gripă

Dacă se administrează încă de la primele simptome de răceală, echinacea poate stopa evoluția bolii.

Se iau câte 30 de picături de tinctură de echinacea la fiecare oră.

Dacă răceala sau gripa este deja instalată, echinaceea nu va mai avea același efect, dar va scurta eventual durata bolii și va reduce severitatea simptomelor.

_________________________

• Răni externe

Echinacea poate fi aplicată extern sub formă de cataplasme. Reduce inflamația, combate infectarea rănilor cu bacterii și ajută la normalizarea țesuturilor și a celulelor.

Se amestecă pudră de echinaceea (planta uscată și măcinată prin râșnița de cafea, sau capsule măcinate) cu puțină apă, cât să se obțină o pastă groasă, care se aplică pe zonele afectate. Pudra de echinaceea poate fi aplicată și ca atare, direct pe răni.

_________________________

• Înțepături și mușcături veninoase

În înțepăturile de albine și a mușcăturilor veninoase cauzate de animale, de șerpi cu clopoței sau de scorpioni, se folosește o loțiune care se prepară astfel:

Se fierb 57 g de flori sau rădăcină măcinate de echinaceea cu 237 ml de apă timp de 15 minute. Se lasă la infuzat o oră, se strecoară, iar fiertura obținută se folosește pentru spălarea rănilor, de mai multe ori pe zi.

Mai multe despre efectele antibiotice ale echinaceii puteți citi în acest articol.

_________________________

Sursă: Stephan Harrod Buhner, Antibiotice din plante. Alternative naturale pentru combaterea bacteriilor rezistente la medicamente, Echinaceea, Editura Litera, 2015

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.