PLANTE și MIRODENII care reduc simptomele de DEPRESIE și îmbunătățesc STAREA de SPIRIT

Când vine vorba despre stimularea funcțiilor cognitive și îmbunătățirea stării de spirit, cele mai bune remedii sunt plantele aromatice.

Nu în mod întâmplător le folosim zilnic la gătit. Mirodeniile pe care le adăugăm în mâncăruri și băuturi au această capacitate – prin mirosul și gustul lor -, de a ne face să ne simțim mai bine

Acest lucru este cu atât mai important de știut pentru persoanele care experimentează deseori stări depresive.

Plante pentru depresie

Depresia se manifestă prin sentimente de tristețe, nefericire și pierderea interesului în toate domeniile vieții de zi cu zi.

Când aceste stări se permanentizează, persoana în cauză poate fi nevoită să caute un tratament medicamentos. În cazurile de depresie majoră, anti-depresivele de sinteză pot ajuta, însă ele nu sunt o soluție pe termen lung deoarece nu rezolvă cauza.

________________________________

Plante pentru depresie

Plantele pot ajuta într-un mod natural și sigur la reducerea simptomelor și creșterea bunei-dispoziții, prin efectele pe care le au asupra neurotransmițătorilor responsabili pentru felul în care ne simțim și ne comportăm.

Turmericul. Este considerat unul din cele mai bune substanțe anti-inflamatoare, care poate înlocui numeroase medicamente în afecțiunile ușoare.

Un studiu apărut în Phytotherapy Research a arătat că turmericul este mai eficient în reducerea simptomelor de depresie decât majoritatea antidepresivelor de sinteză.

Sunătoarea. Această plantă este renumită pentru efectele sale anti-depresive naturale, fiind recomandată în formele ușoare de depresie.

Acționează prin creșterea nivelurilor de serotonină din creier, care de regulă sunt scăzute la persoanele cu depresie.

Spre deosebire de medicamentele sintetice, sunătoarea are mai puține efecte secundare. Cu toate acestea, poate interacționa cu unele antidepresive, de aceea nu este bine să le administrați în paralel.

Rozmarinul. Aroma deosebită a acestei plante poate îmbunătăți memoria, alunga depresia și trata stările de insomnie, epuizare și nervi uzați.

Studiile au arătat că uleiul de rozmarin îmbunătățește performanța cognitivă.

Cimbrul. Și această mirodenie poate ajuta la ameliorarea depresiei datorită conținutului de litiu și triptofan – un aminoacid care ajută producția de serotonină și acționează ca un somnifer.

Cimbrul are efecte stimulente și calmante deopotrivă asupra creierului.

Lavanda. Cunoscută și utilizată pentru parfumul ei liniștitor, levănțica poate fi utilă pentru persoanele care suferă de anxietate ușoară sau moderată.

Scorțișoara. Această mirodenie este atât stimulentă, cât și calmantă. Scorțișoara Ceylon produce un efect de reîmprospătare a creierului și îmbunătățește funcțiile cognitive.

Studiile au arătat că poate diminua simptomele de depresie. O cană de ceai cu scorțișoară și miere poate ajuta la relaxarea corpului.

__________________________________

Sursă: Natural On, 7 Herbs and Spices That Can Treat Depression Naturally: https://naturalon.com/7-herbs-and-spices-that-can-treat-depression-naturally/view-all/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.