Cele mai bune ULEIURI esențiale CALMANTE, pentru DURERI

Calmarea durerilor cu ajutorul uleiurilor esențiale este o metodă mult mai naturală și mai sigură decât administrarea de analgezice de sinteză.

Utilizate cu regularitate sau pe termen lung, medicamentele antiinflamatoare pot dăuna sănătății inimii, rinichilor, oaselor și auzului.

Uleiuri esentiale calmante

Studiile au arătat că dozele mari de antiinflamatoare nesteroidiene – mai ales de Ibuprofenul – cresc riscul unui atac de cord și alte probleme cardiace cu o treime. Deși sunt trecute pe prospect, consumatorii trebuie să acorde mai multă atenție acestor „efecte secundare” periculoase.

_______________________________

Uleiuri esențiale calmante

Uleiurile esențiale sunt concentrate și au efecte medicinale puternice, de aceea trebuie diluate cu un ulei vegetal purtător (ex. ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de floarea-soarelui, ulei de susan, ulei de migdale, de jojoba etc).

Pentru a crește și mai mult efectul analgezic, uleiurile esențiale se pot dilua cu un ulei infuzat cu plante calmante, precum tătăneasă.

Aceste uleiuri esențiale au proprietăți antiinflamatoare și calmante naturale, atât pentru dureri, cât și pentru sistemul nervos.

Ulei esențial de mușețel

Deși pare o plantă banală, mușețelul are efecte antiinflamatoare importante.

Se aplică pe locul dureros, sau se adaugă la baie, în apa din cadă pentru alinarea durerilor de spate, de genunchi, de încheieturi, de degete și a durerilor musculare și articulare cauzate de suprasolicitare.

_______________________________

Ulei esențial de tămâie

Este o altă alegere inspirată pentru inflamații, dureri de articulații, dureri menstruale, sau chiar dureri de stomac.

Ulei esențial de tămâie poate fi folosit și pentru reducerea durerii sinuzale, și a inflamației din pasajele nazale.

Tămâia are efecte benefice și asupra sistemului nervos. Inhalațiile cu ulei de tămâie reduc stresul, depresia, tensiunea, anxietatea, fricile și energia negativă acumulată.

Nu trebuie să omitem efectele sale extraordinare asupra pielii. Ajută la cicatrizarea și regenerarea celulelor afectate. Combate ridurile, vergeturile și îmbătrânirea prematură a pielii.

_______________________________

Ulei esențial de lavandă

Pe lângă faptul că este un analgezic eficient, uleiul esențial de lavandă are și efecte relaxante. Este foarte bun pentru durerile de cap, durerile cauzate de stres, spasme și crampe musculare, dureri cervicale, migrene, umeri înțepeniți.

Totodată, reduce anxietatea, iritabilitatea, depresia, atacul de panică, insomnia, surmenajul nervos și tensiunea, și induce o senzație de calm și liniște.

Echilibrează sistemul nervos, combate infecțiile pielii și alergiile, ajută la vindecarea rănilor.

_______________________________

 Ulei esențial de rozmarin

Această plantă poate fi utilă în durerile de picioare, dureri de cap și umflături. Uleiul esențial de rozmarin are de asemenea efecte tonifiante la nivelul sistemului circulator și nervos. Este expectorant, antiinfecțios și revitalizant. Poate fi utilizat și în răceli, circulație sangvină deficitară, oboseală fizică sau psihică, probleme ale părului sau pielii.

Evitați uleiul esențial de rozmarin dacă suferiți de hipertensiune arterială sau epilepsie. Totodată, acest produs este contraindicat femeilor gravide.

_______________________________

Ulei esențial de wintergreen

Are proprietăți antiinflamatoare și antalgice. Este folosit în dureri dentare (datorită senzației de amorțire a zonei afectate), nevralgice, musculare, articulare și reumatice. Ajută la reducerea cefaleei, a crampelor și a altor tipuri de dureri sau simptome ale sportivilor.

_______________________________

→ Cum se folosesc uleiurile esențiale

Cel mai simplu mod de a le folosi în acest scop este sub formă de masaj.

Înainte de a aplica uleiul esențial pe zona dureroasă, testați-l pe o porțiune mică de piele, pentru a urmări dacă sunt reacții adverse. De regulă, aceste teste se fac pe zona interioară a antebrațului.

Dacă în decursul a 24 de ore nu apar iritații, înroșirea pielii, alergii sau alte simptome, puteți folosi în siguranță uleiul esențial testat.

_______________________________

Surse:

1. The Soft Landing, TOP 5 ESSENTIAL OILS FOR PAIN RELIEF: https://thesoftlanding.com/best-essential-oils-pain-relief/

2. ELEMENTAL, WINTERGREEN, ULEI ESENȚIAL PUR (GAULTHERIA PROCUMBENS): https://www.elemental.eu/ro/1209-ulei-esential-de-wintergreen.html

3. ELEMENTAL, ROZMARIN BIO, ULEI ESENȚIAL PUR (ROSMARINUS OFFICINALIS): https://www.elemental.eu/ro/364-ulei-esential-de-rozmarin-bio.html

4. ELEMENTAL, LAVANDĂ, ULEI ESENȚIAL PUR (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA): https://www.elemental.eu/ro/1122-ulei-esential-de-lavanda.html?search_query=Ulei+esen%C8%9Bial+de+lavanda&results=310

5. ELEMENTAL, TĂMÂIE, ULEI ESENȚIAL PUR (BOSWELLIA CARTERII): https://www.elemental.eu/ro/607-ulei-esential-de-tamaie.html?search_query=Ulei+esen%C8%9Bial+de+tamaie&results=308

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]