TURMERICUL poate înlocui ASPIRINA și IBUPROFENUL și nu are efecte SECUNDARE

La baza celor mai grave boli se află inflamația cronică. Inclusiv durerile de care suferim adeseori sunt cauzate de o inflamație. La un prim nivel, inflamația este un lucru bun – un indiciu că ceva în corpul nostru nu este în regulă.

Inflamația cronică însă rezultă dintr-o inflamație acută care nu a fost tratată în mod corespunzător în primă instanță, sau din diverse afecțiuni inflamatorii, precum intoleranțe sau sensibilități alimentare, boli autoimune, sau cancer.

Turmeric inflamatii

Cei mai puternici factori care declanșează inflamații în corp sunt toxinele din aer, din alimente și din produsele pe care le folosim zilnic pentru îngrijirea casei și a propriului corp.

Un remediu extrem de eficient împotriva tuturor tipurilor de inflamații este turmericul. Conține diverși compuși – curcuminoizi – cu proprietăți antiinflamatoare puternice, însă cel mai puternic și cel mai intens studiat este curcumina. Oamenii de știință susțin că ar putea fi cea mai eficientă substanță antiinflamatoare din lume.

Studiile recente au arătat că suplimentele cu turmeric sunt mai eficiente și mai puțin dăunătoare decât Ibuprofen sau Aspirină – două din cele mai populare antiinflamatoare sintetice.

Curcumina nu doar calmează durerile, ci combate inclusiv inflamația cronică implicată în boli grave precum cancer, artrită sau boli autoimune.

În studiile de laborator pe cancer, curcumina s-a arătat eficientă în distrugerea celulelor maligne în cancerul de sân, de intestin, de stomac și de piele.

Turmericul nu este doar antiinflamator și anticancerigen, ci și antidiabetic și antidepresiv. A fost comparat inclusiv cu medicamentul Prozac în reducerea simptomelor de tulburare depresivă majoră.

__________________________________________

Turmericul se găsește în diverse forme: pudră, rădăcină, capsule. Poate fi adăugat în mâncăruri sau băuturi, ca mirodenie sau colorant, sau poate fi administrat sub formă de ceai sau capsule.

O rețetă cu specific indian, foarte populară, este laptele de turmeric. Vă recomandăm această rețetă rețetă.

Precauții și contraindicații

Informații despre contraindicațiile consumului de turmeric puteți găsi în acest articol.

__________________________________________

Bibliografie:

1. Radiant Life, Combating Inflammation with Turmeric: https://blog.radiantlifecatalog.com/combating-inflammation-with-turmeric

2. Green Med Info, 2592 Abstracts with Turmeric Research: http://www.greenmedinfo.com/substance/turmeric

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.