TURMERICUL – cel mai eficient CALMANT natural pentru DURERI (studii)

Potrivit unei date de baze întocmite de cei de la Green Med Info, turmericul este subiectul a nu mai puțin de 2.589 de studii.

Există cel puțin 500 de motive pentru care ar putea fi considerat cea mai puternică plantă medicinală de pe pământ.

Turmeric

Nici un alt produs nu are o istorie atât de lungă precum turmericul. În medicina Ayurveda este folosit de circa 6.000 de ani, fără efecte adverse.

În studiile moderne, a fost comparat cu numeroase medicamente sintetice, dovedindu-se chiar superior acestora prin non-toxicitatea și siguranța sa: Ibuprofen, hidrocortizon, agenți chimioterapici.

Cel mai mult este studiat pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Rezultatele remarcabile i-a îndreptățit pe numeroși experți să îl catalogheze drept unul din cele mai puternice antiinflamatoare ale naturii.

Vezi și Cine nu are voie să consume TURMERIC (contraindicații și interacțiuni cu medicamente) 

_________________________________________________________________________________________________________

Un studiu recent, din 2016, publicat de American Academy of Pain Medicine, a investigat eficiența turmericului ca agent analgezicCercetătorii au dorit să demonstreze la cel mai înalt nivel efectele calmante ale turmericului.

În acest scop, au revizuit datele din studii clinice controlate randomizate, realizate pe pacienți cu afecțiuni dureroase. Au descoperit că turmericul a redus semnificativ durerile și că a fost foarte bine tolerat de toți participanții.

Au concluzionat că acest produs ar putea fi o strategie sigură și eficientă pentru îmbunătățirea severității durerii.

Aceste rezultate se adaugă la multitudinea de cercetări anterioare care au demonstrat că turmericul diminuează sau chiar înlătură complet durerea, într-un mod mult mai eficient decât medicamentele prescrise de doctori.

Un studiu din 2004, apărut în Journal Oncogene, a arătat că turmericul s-a dovedit a fi mai eficient decât 10 antiinflamatoare nesteroidiene în reducerea inflamației și implicit a durerii, între care:

– Aspirină
– Ibuprofen
– Naproxen
– Diclofenac
– Sulindac
– Fenilbutazonă

_________________________________________________________________________________________________________

Beneficiile turmericului unei multitudini de compuși cu capacități anti-inflamatoare:

• curcumină
• turmeron
• elemen
• furanodin
• curdion
• biscuron
• ciclocurcumină
• calebin A
• germacron

Turmericul este atât de eficient împotriva inflamațiilor deoarece acționează prin două mecanisme diferite: îndeosebi prin neutralizarea inflamației din corp ca urmare a eliberării antioxidanților, și prin prevenirea producției de substanțe pro-inflamatoriiCeea ce este cu adevărat uimitor este că face aceste lucruri în mod simultan.

_________________________________________________________________________________________________________

Moduri de utilizare

Dr. Minerva Santos, direct de medicină integrativă la Spitalul Northen Westchester a declarat pentru New York Times că turmericul poate fi administrat sub formă de capsule. Se începe cu o doză de 1.000 mg pe zi.

_________________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Underground Health Report, Turmeric Could be the “Perfect Painkiller”: http://undergroundhealthreporter.com/turmeric-the-perfect-painkiller/

2. Greenmedinfo, 500 Reasons Turmeric May Be The World’s Most Important Herb: http://www.greenmedinfo.com/blog/can-turmeric-alleviate-500-causes-human-suffering

3. Greenmedinfo, Turmeric, View The Evidence:
4. 2589 Abstracts with Turmeric Research: http://www.greenmedinfo.com/substance/turmeric

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.