Suc de Ţelină: Beneficii Tăinuite de Medicina Convenţională

Sucul de țelină este unul din cele mai hrănitoare şi hidratante alimente pe care i le putem furniza organismului nostru. Datorită efectului puternic de alcalinizare, ţelina reglează pH-ului organismului şi distruge celulele canceroase. Dacă farmaciile ar recunoaşte adevărata valoare a sucurilor de legume şi fructe, ar fi obligate să dea faliment.

suc de telina 1

În antichitate, ţelina era considerată o plantă medicinală miraculoasă. Sucul de ţelină este o sursă completă de minerale, vitamine şi nutrienţi, perfect echilibraţi şi armonizaţi. Frunzele de țelină sunt bogate în vitamina A, în timp ce tulpinile sunt o sursă excelentă de vitaminele B1, B2, B6 și C, potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu și aminoacizi esențiali.

Sucul de ţelină este un super-aliment, care conține concentrații importante de hormoni din plante și uleiuri esențiale, care de altfel dau ţelinei mirosul caracteristic. Aceste uleiuri ajută la reglarea sistemului nervos și au efect calmante.

Beneficiile sucului de țelină

Suc de ţelină pentru hipertensiune

Sucul de țelină are un potenţial extraordinar de a reduce tensiunea arterială rapid şi natural. Medicina chineză a folosit acest remediu pentru tratarea hipertensiunii, încă din cele mai vechi timpuri. Un pahar de suc de țelină în fiecare zi, timp de o săptămână poate contribui semnificativ la scăderea tensiunii arteriale. Un compus numit phtalides ajută la relaxarea muschilor din jurul arterelor, dilată vasele de sânge şi permite acestuia să curgă lin. Acelaşi compus comnbate de asemenea acţiunea hormonilor de stres.

Suc de ţelină pentru colesterol

Studii de laborator indică faptul că sucul de ţelină conţine o substanţă chimică ce ajută la reducerea colesterolului rău cu până la 7 procente. Aceasta contribuie la creșterea secreției de acizi biliari care determină eliminarea colesterolului din organism. Se consumă în acest sens 2 tulpini de ţelină pe zi.

Suc de ţelină pentru cancer

Potrivit unui studiu de la Universitatea Rutgers din New Jersey, ţelina conţine cel puțin opt serii de compuși anti-cancer, cu rol în combaterea creşterii şi multiplicării celulelor tumorale. Sucul de ţelină are capacitatea de a bloca actiunea unor substante asemănătoare hormonilor – prostaglandine – care favorizează creșterea celulelor canceroase. Cumarina este un alt fitonutrien conţinut de țelină care ajută la combaterea radicalilor liberi şi a dezvoltării cancerului de colon şi de stomac.

Suc de ţelină pentru detoxifiere şi pietre la rinichi sau la bilă

Conţinutul mare de potasiu și sodiu din sucul de țelină este un puternic reglementator de fluide biologice care stimulează producţia de urină. Acest lucru contribuie la eliminarea excesului de lichide din corp într-un mod natural.

Sucul de ţelină este un eliminator uimitoar al toxinelor din organism, care ajută la detoxifierea vezicii urinare şi biliare, spărgând pietrele depuse acolo. Acest suc minunat îi ajută pe cei care au permanent pietre la rinichi.

Suc de ţelină pentru slăbit

Consumul frecvent de suc de ţelină pe parcursul zilei ajută la reducerea poftei de dulce. Sucul de ţelină este consistent şi ne dă senzaţia de umplere, favorizând în acelaşi timp pierderea in greutate.

Suc de ţelină pentru digestie

Sucul de ţelină este un laxativ natural, care ajută la ameliorarea constipației. De asemenea, contribuie la relaxarea nervilor care au fost suprasolicitaţi prin consumul de laxative sintetice.

Suc de ţelină pentru artrită şi boli inflamatoare

Proprietăţile anti-inflamatoare ale ţelinei sunt un ajutor extraordinar pentru simptomele şi durerile cauzate de artrita reumatoidă, osteoartrită, gută, astm sau bronșită. Un studiu publicat al Academiei Naţionale de Ştiinţe din SUA a scos la iveală şi faptul că un alt fitonutrient din ţelină numit luteolină previne inflamaţiile de la nivelul creierului.

Ţelina poate fi combinată cu alte legume sau fructe stoarse sub formă de suc. O combinație deosebit de delicioasă și puternic este cea de suc de ţelină cu morcov, mere şi castraveţi.

Cum se prepară sucul de țelină

Sucul de țelină se poate prepara atât din rădăcină, cât și din frunze. Se poate folosi așadar o țelină cu tot cu tulpini și frunze, care se spală, se taie cubulețe, se pune într-un robot sau blender și se mixează cu 1 cană de apă.

Pentru scăderea tensiunii și un gust mai plăcut, se prepară un suc dintr-o mână de tulpini și frunze verzi de țelină, 1 portocală și 1 cană de apă. Se poate servi și cu puțină miere.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. INTERESANT ARICOL .L AM TRANSCRIS IN CAIETUL MEU CU RETETE NATURISTE

  2. Maria Bogdandi Stein

    va rog sa ne precizati modul de preparare…se foloseste si radacina si frunzele ?

  3. cu siguranta faliment ,si noi mai sanatosi

  4. Multumim pentru atatea informatii utile!

  5. Buna ziua suc de frunze de telina beti?

  6. Suc de tije de țelină le pun în blender cu o cană de . apă . și . Seminte de in

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.