Cura cu PĂSTURĂ detoxifică organismul, crește IMUNITATEA, tratează afecțiunile STOMACULUI și FICATULUI
Păstura este unul din cele mai valoroase produse apicole pe care îl putem folosi la început de primăvară, pentru curățarea și tonifierea organismului. Are efecte vitaminizante și detoxifiante remarcabile.
Albinele prepară acest produs în stup, amestecând polenul recoltat cu miere și enzime. Ulterior, această pastă trece printr-un proces de fermentație ce poate dura până la 3 luni.
Rezultatul este un produs extrem de bogat în vitamine, minerale, enzime și probiotice, mult mai valoros decât polenul crud.
Potrivit medicinei tradiționale, păstura îi poate ajuta pe cei care suferă de afecțiuni ale stomacului și ficatului. Are o acțiune benefică asupra asupra microzomilor hepatici – importanți pentru detoxifierea celulei hepatice.
Pe lângă faptul că hrănește ficatul, păstura poate ajuta inclusiv la tratarea unui ficat bolnav.
Păstura reduce nivelul colesterolului și ajută la combaterea aterosclerozei. Este de asemenea eficientă în tulburările urinare și ale prostatei. Îmbunătățește aspectul pielii și are efecte întineritoare asupra întregului organism.
Păstura are o activitate antioxidantă puternică.
Un studiu realizat de cercetătorii români în anul 1976 a arătat că o cură de 3 luni cu câte 30 g de păstură pe zi a normalizat raportul sanguin dintre albumină și globulină la persoanele cu hepatită cronică deteriorantă. Rezultate simulare au fost obținute și cu ajutorul unei cure de 90 de zile cu polen crud.
Un studiu din 2012 a arătat că 40 g de păstură pe zi, timp de 12 săptămâni, a redus trigliceridele cu 12,5% și colesterolul cu 11,4%.
Un amestec de păstură și miere în cantități egale, administrat de 3 ori pe zi timp de 1 lună a îmbunătățit starea de anemie: a crescut apetitul și vitalitatea, a crescut nivelul hemoglobinei, a redus durerile de cap, vertigo, starea de slăbiciune și oboseală.
Adulții au primit câte 1 linguriță de păstură și miere pe zi, iar copiii de la 1 an în sus au primit ½ linguriță pe zi.
Un studiu din 2009 realizat pe 57 de pacienți cu hipertensiune arterială a arătat că 15 g de păstură, de 2 ori pe zi, timp de 45 de săptămâni, a scăzut colesterolul total cu 24% și colesterolul LDL cu 36%.
[wcepe_products ids=’8021,8014′ button=’Cumpără aici’]
_________________________________________________________________________________________________
→ Mod de administrare
Organismul asimilează și digeră foarte ușor acest produs. Din acest motiv poate fi consumat și de copii și de vârstnici, și de cei sănătoși și de cei bolnavi.
Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut, recomandă 1 linguriță (3 g) de păstură pe zi la adulți, iar la copii ½ linguriță (1,5 g) pe zi. O putem consuma ca atare, sau o putem combina cu miere de albine.
Pentru rezultate bune pe termen lung, se recomandă o cură de 3 luni. Cele mai bune perioade de administrare a păsturii sunt: începutul școlii la copii, intrarea în sezonul rece, primăvara (când crește riscul de astenie), perioadele de suprasolicitare fizică sau psihică, perioadele de oboseală.
_________________________________________________________________________________________________
Surse:
1. Diferențe și Esențe – Despre detoxifiere: https://www.youtube.com/watch?v=B2Ki_FPIK4k
2. Healthy with Honey, What are the health benefits of bee bread? http://healthywithhoney.com/what-are-the-health-benefits-of-bee-bread/