CURA cu POLEN pentru IMUNITATE, FICAT, STOMAC și sistemul NERVOS

Polenul este sămânța masculină a florilor, necesară pentru fertilizarea plantelor, și totodată principala sursă de hrană a albinelor tinere.

Conține aproximativ 40% proteine. Din acest motiv este și considerat unul din cele mai hrănitoare alimente din lume.

Cura cu polen

Unii autori l-au catalogat drept un super-aliment, datorită faptului că în compoziția sa se găsesc aproape toți nutrienții necesari vieții umane, într-un procent mai mare decât în drojdia de bere sau în germenii de grâu.

50% din proteinele pe care le conține polenul sunt aminoacizi liberi cu un grad uimitor de biodisponibilitate. Organismul nostru folosește aceste proteine imediat și le asimilează în mod direct.

Consumul de polen poate corecta deficiențele nutriționale în dieta persoanelor care mănâncă alimente procesate, rafinate, aditivate și incomplete.

Are efecte tonice și energizante, fiind recomandat în numeroase probleme și afecțiuni:

Cumpără de aici:

– creșterea rezistenței fizice și a vitalității
– îmbunătățirea tonusului psihic
– combaterea depresiei
– recuperarea din boli cronice
– refacerea greutății corporale în convalescență
– creșterea speranței de viață (longevitate)
– reducerea poftelor alimentare și a dependențelor
– reglarea intestinală
– prevenirea infecțiilor, gripei și răcelilor (are efecte antibiotice)

_________________________________________________________________________________________________________

Cum se face cura cu polen

Se iau câte 2-4 lingurițe de polen (preferabil crud) dimineața și la amiază, înainte de mese. Granulele se dizolvă în puțin suc de lămâie, apă sau ceai și se consumă ca atare. La fel de bine se pot amesteca sub forma unei paste cu puțină miere de albine.

Se fac cure de câte 1 lună de zile, cu pauze de 3 luni între ele. Pe parcursul unui an se pot face câte 2-3 cure.

_________________________________________________________________________________________________________

Indicații terapeutice

– nevroză
– hepatite și alte boli de ficat (inclusiv ciroză)
– ulcer, colită
– imunitatea scăzută
– afecțiuni ale colonului

_________________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Persoanele alergice la produsele apicole și persoanele cu diabet trebuie să evite consumul de polen. Cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu polen.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Mercola, The Use of Bee Pollen as a Superfood: https://www.mercola.com/article/diet/bee_pollen.htm

2. Dr. Laza Doru, Polenul recoltat de albine, Tratamente Naturiste: https://tratamentenaturiste.wordpress.com/category/dr-doru-laza-2/

Cumpără de aici:

Cautari:
    tratament ficat cu polen crud |

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.