Reumatism Inflamator (Artrita) – Simptome, Tratamente Naturiste

Artrita este o inflamaţie locală sau generală a articulaţiilor (încheieturilor), manifestată prin roşeaţă şi dureri, sau chiar febră. Uneori apare la o singură articulaţie, alteori se propagă de la una la alta, sau apare concomitent la mai multe articulaţii.

artrita tratamente

Simptomele artritei

Reumatismul articular poate debuta prin angină sau febră uşoară. Articulaţia afectată e caldă, dureroasă, de culoare roz. Uneori apare şi erupţia cutanată, nodozităţi subcutanate trecătoare. După vindecare nu rămân sechele.

Tipuri de artrită

Vorbim despre mai multe tipuri de reumatism: reumatism poliarticular acut, reumatism infecţios, poliartrită reumatoidă sau spondilită anchilozantă. Artritele au origine diferite, de aceea ele au şi forme diferite: reumatismale, reumatoide, osteoarticulare, tuberculoase sau supurative.

O formă de artrită este poliartrita reumatismală acută, care se poate dezvolta şi la copii sau adolescenţi, punând în pericol şi inima. Există un risc crescut de osteoartrită şi maladii degenerative ale articulaţiilor şi la femei în perioada de menopauză şi postmeopauză.

Osteoartrita – numită şi artrită hipertrofică, degenerativă sau senilă, apare după vârsta de 40 de ani. Este o afecţiuni neinflamatiare a articulaţiilor, manifestată prin leziuni cartilaginoase, deformări, articulaţii rigide şi dureroase la mers, mai ales dimineaţa. Cele mai afectate articulaţii la osteoartrită sunt vertebrele lombare, cervicale, articulaţia genunchiului, coapsei sau a degetelor.

Tratamente naturiste pentru artrită

În general, la artrită, se pun comprese reci, se stă în repaus şi se încearcă pe cât posibil combaterea microbilor. Artrita cronică poate urma după artrita acută, ţinând mai mulţi ani. Condiţiile meteo au o mare influenţă. Tratamentul balenar este de mare ajutor în acest caz.

• Scoarţă de păr pisată – se fierb 20 de minute 15 g de plantă în jumătate de litru de apă. Se bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol, una la ora 17 şi ultima seara. Se nîdulceşte cu miere.
• Se bea ceai de: lemn-dulce, porumbar, porumb, scai-vânăt, urzică, coada-calului sau ciuboţica-cucului, pentru eliminarea substanţelor toxice.
• Se pun comprese cu foi de varză, pedicuţă, sau coada-calului, încălzite cu fierul de călcat

Vindecarea de artrită prin sucuri de legume

Bolnavii de artrită trebuie să consume mai multe produse naturale care conţin factori antioxidanţi – cum sunt flavonoizii care se pot lua din: cireşe, afine şi mure, Vitamina C, E, Vitamina B6, zinc sau caroten. Sunt bune legumele care conţin sulf: usturoi, ceapă sau varză. Se vor exclude legumele care conţin alcaloizi: roşii, cartofi, vinete, ardei sau tutunul. Aceste alimente inhibă refacerea colagenului din articulaţii. De asemenea, suplimentul Bio-Seleniu + Zinc – care conţine şi Vitaminele A, B6, C şi E, ajută la eliminarea radicalilor liberi şi a acumaţiilor nocive de la nivelul articulaţiilor.

Dr. Bircher Benner propune vindecarea de artrită prin sucuri de legume. El susţine că sucurile au o contribuţie majoră la eliminarea cauzei care a produs boala. Sucurile se beau la 1-2 ore, în combinaţiile şi ordinea listate mai jos:

• Suc de grepfruit – se beau câte 500 ml
• 330 g de suc de morcov + 180 g suc de spanac + 90 g suc de sfeclă – se beau câte 500 ml
• Suc de ţelină – se beau câte 500 ml
• 330 g de suc de morcov + 90 g de suc sflecă + 30 g de suc de castraveţi

Cum funcţionează sucurile de legume în tratarea artritei?

Compoziţia chimică a combinaţiilor e diferită de cea a fiecărui suc în parte. De pildă, grepfruitul conţine acid aslicilic care dizolvă calciul anorganic din cartilaje şi ligamente. Calciul dizolvat e ţinut în suspensie de ţelină. De aici, sângele şi limfa duc aceste deşeuri spre intestinul gros. Sucul de morcov ajută intestinul. Sucul de morcov şi ţelină favorizează mai departe regenerarea cartilajelor şi articulaţiilor.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.