PLANTE calmante pentru femeile care suferă de schimbări de dispoziție la MENOPAUZĂ

Una din zece femei suferă de anxietate și depresie în perioada de dinainte și din timpul menopauzei

Unii cercetători pun schimbările de dispoziție pe seama tulburărilor hormonale care au loc din cauza scăderii nivelului estrogenului, în timp ce alții susțin că aceste simptome au cauze psiho-sociale.

Unele femei au parte de o descoperire de sine la menopauză, în timp ce altele trec prin evenimente dramatice, precum plecarea copiilor, pierderea soțului sau a locului de muncă. Toți acești factori pot cauza simptome depresive.

Femeile care au o atitudine negativă față de această perioadă de tranziție sunt mai predispuse la probleme decât femeile care văd menopauza și îmbătrânirea ca pe o experiență pozitivă.

_________________________________________________________________________________________________________

Nu trebuie să ignorăm fluctuațiile în estrogen și progesteron din timpul menopauzei care produc efecte asupra creierului și a neurotransmițătorilorEstrogenul exercită efecte profunde asupra dispoziției, memoriei și stării mentale.

Când nivelurile de estrogen scad din cauza tranziției de la perimenopauză la menopauză, scad și nivelurile de neurotransmițători. Deficitul de estrogen este legat de o deficiență a funcției serotoninei, dopaminei, endorfinelor și noradrenalinei.

Acest lucru poate afecta starea de spirit, emoțiile, cogniția și comportamentul, agravând de asemenea simptomele de menopauză.

_________________________________________________________________________________________________________

Sunătoarea

Sunătoarea este unul din cele mai populare calmante naturale pentru nervi. Grecii antici credeau că această plantă are puterea de a alunga spiritele rele și de a ajuta la liniștirea minții.

Astăzi, sunătoarea este adesea prescrisă persoanelor cu depresie ușoară și moderată.

În medicina tradițională, această plantă era folosită și ca tratament restaurator în perioada menopauzei.

Bufeurile, transpirațiile nocturne și depresia erau asociate în trecut mai degrabă cu o stare de debilitate decât cu tulburări hormonale.

Studiile clinice au arătat că în combinație cu mielăreaua (Vitex agnus castus), sunătoarea este deosebit de eficientă în tratamentul tulburărilor de dispoziție care apar în perioada de pre-menopauză.

Acest lucru s-ar putea datora efectelor de relaxare asupra stării de spirit, a îmbunătățirii nivelului de estrogen și a scăderii stresului pe care aceste plante le au împreună.

_________________________________________________________________________________________________________

Valeriana

Această plantă aromatică are efecte calmante și carminative, fiind utilizată atât ca sedativ, cât și ca stimulant, în funcție de doză.

Studiile moderne au arătat că valeriana și sunătoarea, utilizate în sinergie, sunt mult mai eficiente în reducerea anxietății și depresiei decât medicamentele Diazepam (Valium) și Triptanol.

Alte cercetări au arătat că substanțele active din valeriană (iridoizi) ajută în tratamentul insomniei și a altor probleme de somn.

Efectele sale sedative și neurologice se datorează și conținutului de GABA, utile în tensiunea nervoasă și depresie.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Ruth Trickey, Karen McElroy, The Herbal Treatment of Hormonally Influenced Mood Changes, American Herbalist Guild: https://www.americanherbalistsguild.com/sites/americanherbalistsguild.com/files/sample-articles-pdfs/the_herbal_treatment_of_hormonally_influenced_mood_changes.pdf

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *