CANCERUL e o boală SUFLETEASCĂ, de aceea mulți bolnavi se vindecă prin CREDINȚĂ – Monahia Siluana Vlad

Ne-am obișnuit să privim bolile ca pe o amenințare la adresa vieții noastre biologice, neluând în seamă efectele lor asupra sufletului, și cu atât mai puțin cauzele spirituale care contribuie la apariția lor.

Omul bolnav are nevoie să fie vindecat în totalitate, nu doar trupește, ci și sufletește. Așa cum loviturile, accidentele sau bolile lasă leziuni vizibile pe corp, așa și păcatele lasă răni pe suflet.

Vindecarea este un proces complex care cuprinde atât terapia medicamentoasă, cât și terapia spirituală – aceasta constând din Spovedanie și Împărtășanie.

Rugăciunea – ca manifestare a credinței bolnavului în Dumnezeu și în ajutorul Lui – poate aduce multă alinare și chiar tămăduirea deplină.

„Sunt foarte mulți bolnavi care se vindecă de cancer prin credință. Mulți Părinți și mulți medici spun că e o boală sufletească”, spune maica Siluana Vlad.

Dacă admitem că această boală are o origine spirituală, atunci putem spune despre cancer că este o boală vindecabilă.

Vindecarea se face de multe ori prin rezolvarea conflictelor pe care cel suferind le are cu cineva. Mulți din cei care nu se vindecă au dificultăți în a-i ierta pe semenii lor care le-au greșit.

„Au fost oameni care au oprit evoluția bolii în clipa în care s-au împăcat cu cei cu care nu se puteau împăca, în clipa în care s-au spovedit”.

Iată cât de importantă este componenta duhovnicească în procesul de vindecare a unui bolnav.

„Orice i se întâmplă sufletului afectează și corpul. Orice i se întâmplă minții afectează și corpul și viceversa, minte-suflet-trup”, spune Ieromonahul Hrisostom Filipescu.

„Cancerul este o boală care apare pentru aceia care au conflicte interioare nerezolvate”.

Cancer la stomac poate face cineva care nu a putut trece peste un eveniment neplăcut din viața lui, iar acest lucru ține tot de incapacitatea de a ierta sau de lipsa de credință în pronia lui Dumnezeu.

Oamenii care au resentimente pot face cancer la rinichi, iar cei stăpâniți de frică, stres și griji că nu au cu ce se întreține se vor îmbolnăvi de cancer la ficat.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Si Sfantul Paisie Aghiorâtul a avut cancer. De ce publicati aiureala asta sa creada lumea ca noi crestinii suntem stupizi?

  2. Și copilașii de câțiva anișori care au cancer, tot din cauza problemelor de suflet l-au făcut?…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.