CEAI din PLANTE care stimulează IMUNITATEA și ajută organismul să lupte cu BOALA

Pentru ca o răceală să fie benefică – oricât de paradoxal ar suna acest lucru, – ea trebuie tratată cât mai natural. Acest lucru este valabil mai ales la copiii mici, care nu și-au dezvoltat încă sistemul imunitar pe deplin.

În acest sens putem folosi ceaiuri și alte remedii naturiste pentru a stimula sistemul imunitar să-și facă datoria.

Ceai pentru creșterea imunității în răceli

Unele răceli trec mai repede, altele mai greu, însă în cele din urmă, ele trec de la sine. Medicamentele sintetice nu fac decât să suprime simptomele și să împiedice astfel corpul să lupte singur cu boala.

Cel mai bun „medicament” pentru tratarea unei răceli este odihna. Pe aceeași listă putem include hidratarea optimă a organismului cu ceaiuri, supe și apă cu lămâie, precum și alimentația corectă (fără dulciuri, fără alimente procesate).

_____________________________________________________________________________________________________

Ceai pentru răceală – rețetă

Acest ceai are efecte terapeutice deosebite și totodată o aromă plăcută, datorită salviei și ghimbirului.

Poate fi transformat ușor într-o limonadă răcoritoare pe timp de vară dacă îl serviți rece, cu mult suc de lămâie.

Ingrediente

• 10 felii de rădăcină de ghimbir
• 20 frunze proaspete de salvie
• ½ – 1 lămâie
• 1-2 lingurițe de miere

Preparare

Puneți frunzele de salvie și feliuțele de ghimbir într-un borcan de 800 ml. Turnați peste ele apă clocotită până aproape de gura borcanului. Acoperiți și lăsați totul la infuzat circa 20 de minute.

Strecurați ceaiul într-o cană și adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și mierea de albine. Amestecați până la omogenizare.

Se pot bea câte 4 căni din acest ceai pe zi.

_____________________________________________________________________________________________________

Plantele din familia Lamiaceae, din care fac parte salvia și oregano sunt bine-cunoscute pentru efectele lor imuno-modulatoare.

Salvia este antiinflamatoare, antiseptică și antibiotică. Combate bacteriile, virusurile și fungii. Studiile au arătat că extractul de salvie distruge în proporție de 100% 40 de tulpini diferite de bacterii și 25 de tulpini de ciuperci (inclusiv E. coli, Salmonela, Streptococul, Stafilococul și Candida albicanis).

În medicina populară este folosită pentru afecțiuni ale gâtului și gurii, tulburări digestive, transpirații excesive, nervozitate sau cancer. Studiile au arătat că această plantă îmbunătățește memoria.

Atenție, salvia este contraindicată pe perioada sarcinii și alăptării.

Ghimbirul este antioxidant și antiinflamator. Stimulează sistemul imunitar, crește transpirația și ajută la eliminarea toxinelor, calmează stomacul și reduce durerile musculare, articulare și menstruale.

Lămâia este bogată în vitamina C, un antioxidant important pentru imunitate. Ajută la alcalinizarea corpului și implicit la vindecarea bolilor.

Mierea crudă este antibacteriană și antivirală. Totodată, calmează durerile în gât, reduce tusea și ne face să ne simțim mai bine datorită gustului dulce și texturii sale cremoase.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Kathleen Barnes, Sage: A fragrant memory and immune system booster: https://kathleenbarnes.com/sage-a-fragrant-memory-and-immune-system-booster/

2. DA Vattem, CE Lester, RC DeLeon, BY Jamison and V Maitin, Dietary supplementation with two Lamiaceae herbs-(oregano and sage) modulates innate immunity parameters in Lumbricus terrestris, Pharmacognosy Res. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3579013/

3. Scratch Mommy, Herbal Cold Care Tea: http://www.scratchmommy.com/herbal-cold-care-tea/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.