PLASTURE pentru TUSE și CONGESTIE pectorală – rețetă de casă

Există multe remedii naturale eficiente pentru potolirea acceselor de tuse și calmarea durerilor în gât: siropuri, dropsuri, alifii, comprese.

În acest articol vă prezentăm o rețetă veche, dar mai puțin cunoscută astăzi, care poate fi folosită împotriva unei tuse urâte, persistente.

Acest remediu accelerează procesul de vindecare. Poate fi folosit mai ales pentru copii, întrucât este 100% natural.

__________________________________________________________________________________________________________

Plasture cu ceapă și usturoi 

Ceapa și usturoiul au proprietăți terapeutice asemănătoare. Sunt folosite în medicina populară pentru tuse și exces de mucus în plămâni. Ceapa încălzește pieptul, stimulează refluxul de a tuși, subțiază și ajută la expulzarea mucusului.

Usturoiul combate infecțiile bacteriene. Are totodată proprietăți antivirale și antifungice.

Ingrediente

• 1 ceapă roșie mare
• 2 căței de usturoi
• 1 lingură de ulei de măsline
• ½ cană de oțet de mere
• ¼ – ½ cană de mălai sau semințe de in măcinate

Preparare

Tăiați ceapa și usturoiul bucăți mici. Le puteți zdrobi manual sau cu ajutorul unui robot. Puneți pasta obținută într-o tigaie, adăugând și uleiul de măsline. Căliți ingredientele la foc mic până devin translucide.

Adăugați apoi oțetul ușor și dați focul la minim. Amestecați bine și incorporați mălaiul sau semințele de in măcinate. Amestecați continuu până obțineți o pastă omogenă.

Întindeți pasta pe o bucată de tifon dublu. Împăturiți-l bine. Ungeți pieptul sau spatele cu puțin ulei de măsline și aplicați plasturele direct pe piele. Acoperiți plasturele cu o folie de plastic pentru a păstra umiditatea. Așezați deasupra un prosop uscat și o pătură, pentru a păstra căldura.

Lăsați plasturele să acționeze 30 de minute, verificând pielea la fiecare 10-15 minute. Dacă se înroșește tare, înlăturați plasturele și aplicați o cantitate mică de ulei de măsline.

Ceapa și usturoiul crud pot arde pielea foarte tare, cauzând iritații grave.

__________________________________________________________________________________________________________

Plasture cu semințe de muștar

Semințele de muștar au o acțiune stimulantă similară usturoiului și cepe. Încălzesc pielea, subțiază și ajută la eliminarea mucusului blocat în piept.

Sunt recomandate persoanelor care răcesc ușor și sfârșesc cu un mucus gros în plămâni care poate duce la pneumonie.

Ingrediente

• ½ cană de semințe de muștar măcinate
• ¼ – ½ cană de apă caldă (nu fierbinte)
• ½ cană de mălai sau semințe de in măcinate

Preparare

Măcinați semințele de muștar în râșnița de cafea până se fac pulbere. Amestecați făina obținută cu suficientă apă pentru a obține o pastă moale.

Separat, amestecați mălaiul cu puțină apă caldă pentru a o obține o pastă.

Amestecați cele două preparate până la omogenizare. Acest remediu se aplică la fel ca cel prezentat mai sus. Nu uitați să ungeți pielea înainte cu ulei sau cremă de gălbenele, pentru a evita înroșirea sau iritarea.

Plasturele cu muștar se lasă să acționeze între 5 și 30 de minute, în funcție de gradul de sensibilitate al pielii.

Acțiunea stimulentă a muștarului atinge cote maxime după 15-20 de minute de la aplicare. Verificați la fiecare 5 minute. dacă pielea se înroșește sau devine foarte fierbinte și apar dureri, se înlătură și se unge cu puțin gel de aloe vera, pentru efectul său calmant.

Plasturii cu muștar pot fi prea puternici pentru copii, pentru vârstnici și pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Plasturii se pot aplica de mai multe ori pe zi, mai multe zile la rând. Ajută la eliminarea mucusului blocat în corp.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Growing Up Herbal, HOW TO EASE NASTY COUGHS WITH HERBAL PLASTERS: https://www.growingupherbal.com/ease-nasty-coughs-with-herbal-plasters/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.