ULEIURI esențiale pentru atacurile de ASTM, RESPIRAȚIE dificilă și INSOMNIE

O modalitate simplă și eficientă prin care putem preveni atacurile de astm este folosirea uleiurilor esențiale din plante. Acestea au atât efecte calmante, cât și decongestionante asupra respirației.

Astmul este o afecțiune respiratorie de natură inflamatoare, care afectează pereții căilor aeriene. Se manifestă prin respirație dificilă – provocată de inflamarea bronhiilor și a alveolelor pulmonare – tuse, dureri în piept sau chiar senzație de sufocare.

Uleiurile esențiale pot fi folosite în trei moduri: sub formă de inhalație cu aburi fierbinți, sub formă de aromaterapie, sub formă de băi sau sau de masaj pe piept.  Cele mai bune uleiuri esențiale sunt: lavanda, menta și eucaliptul.

Levănțica este cunoscută pentru efectele sale sedative asupra nervilor. Ajută inclusiv la reducerea inflamației, relaxarea pasajelor respiratorii, calmarea tusei și ușurarea respirației în timpul unei gripe sau răceli. În combinație cu mentă și eucalipt, aceasta ajută inclusiv la reducerea atacurilor astmatice.

Menta la rândul ei este decongestivă și antihistaminică (reduce atacurile alergice și astmatice). Mirosul proaspăt de mentă desfundă rapid sinusurile.

Uleiul esențial de mentă se poate asocia cu ulei esențial de lămâie și de lavandă, în proporție de 2:1:8 (picături). Se adaugă 30 ml de ulei vegetal (de măsline), se amestecă și se aplică soluția pe piept, sub formă de masaj, de 2 ori pe zi.

_____________________________________________________________________________________________________________

Aromaterapie pentru astm – rețetă

Ingrediente

• 28 de picături de ulei esențial de lavandă
• 20 de picături de ulei esențial de eucalipt
• 8 picături de ulei esențial de mentă

Cu ajutorul unei pipete, puneți picăturile din fiecare tip de ulei esențial într-o sticluță mică (de la o tinctură sau de la un alt ulei esențial, spălată bine în prealabil).

Amestecați ingredientele și folosiți această formulă pentru aromaterapie. Se pun câteva picături într-un bol cu apă pentru a difuza mirosul în încăperea dorită.

[wcepe_products ids=’8569,3763 button=’Cumpără aici’]

_____________________________________________________________________________________________________________

Uleiuri esențiale pentru masaj

Ingrediente

• 6 picături de ulei esențial de lavandă
• 4 picături de ulei esențial de mușcată
• 1 picătură picături de ulei esențial de mentă (sau ghimbir)
• 1 picătură picături de ulei esențial de sovârv
• 30 ml de ulei vegetal (de măsline, de floarea-soarelui, de rapiță etc)

Amestecați toate uleiurile într-o sticluță și folosiți câte puțin pentru a masa ușor zona pieptului, seara, înainte de culcare.

_____________________________________________________________________________________________________________

Inhalație cu uleiuri esențiale

Se pun 3 căni de apă la fiert. Când începe să clocotească, se toarnă într-un bol. Se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se adaugă ¼ linguriță de ulei esențial de eucalipt, de mentă sau de lavandă. Se inhalează aburii fierbinți.

La copiii mici se pot pot adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă în apa de baie. 

Unii astmatici pot fi sensibili la unele uleiuri esențiale, de aceea este bine ca aceștia să miroase amestecul înainte de a-l utiliza, pentru a vedea dacă îl tolerează.

_____________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Greemedinfo, Lavender against drug resistant staph infection: http://www.greenmedinfo.com/blog/lavender-effective-against-drug-resistant-staph-infection

2. Sănătate bzi, Uleiuri esentiale pentru tratarea astmului bronsic: https://sanatate.bzi.ro/uleiuri-esentiale-pentru-tratarea-astmului-bronsic-6739

3. Oleya, 4 uleiuri esențiale pentru astm care chiar funcționează: https://www.oleya.ro/simptome-astm/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.