Clicky

ANTIBIOTIC natural, preparat în casă – rețetă împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor și inflamației cronice

Acest preparat conține ingrediente banale, pe care cei mai mulți dintre noi le avem cu siguranță în casă. Au o acțiune stimulatoare și tonică asupra sistemului imunitar.

Luptă împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor și inflamației cronice. Toate lucrează în sinergie pentru a ajuta la întărirea imunității și combaterea bolii.

Antibiotic natural

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural, iar ghimbirul este cel mai eficient antiinflamator. La rândul ei, scorțișoara are atât proprietăți antibacteriene, cât și antivirale și antifungice.

Piperul cayenne are efecte analgezice și ajută la ameliorarea durerilor. Totodată, asemenea usturoiului, este și anticancerigen.

Mierea Manuka este considerată cel mai bun tip de miere împotriva bacteriilor. Dacă nu aveți, o puteți înlocui cu orice fel de miere, atâta timp cât este naturală.

Lămâia vine cu un aport important de vitamina C, care nu se distruge prin fierbere, întrucât rețeta se prepară la rece.

Toate aceste ingrediente ajută la îmbunătățirea simptomelor unei gripe sau răceli: calmează durerile în gât, reduce tusea, desfundă nasul.

_______________________________________________________________________________________________________

Antibiotic natural – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână de usturoi
• 2 linguri de pudră de ghimbir
• ½ lingură de scorțișoară
• ½ lingură de piper cayenne
• ½ lingură de oțet de mere natural
• 2 linguri de miere Manuka
• 500 ml de suc de lămâie

Preparare

Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i fin cu aparatul special. Puneți usturoiul zdrobit într-un borcan de sticlă. Adăugați pudra de ghimbir, de scorțișoară și de piper și amestecați. Adăugați apoi mierea de albine, oțetul și sucul de lămâie proaspăt stors.

Amestecați până se dizolvă mierea și rezultă un preparat omogen. Se lasă să stea 1-2 ore la temperatura camerei, apoi se păstrează în frigider.

Mod de administrare

În scop preventiv, se poate lua câte 1 lingură de preparat, de 3 ori pe zi, preferabil pe stomacul gol. Dacă aveți sensibilitate la usturoi, consumați-l după masă.

În cazul unei infecții bacteriene sau virale, se poate mări doza zilnică. 

Atenție! Nu consumați acest preparat dacă luați medicamente care interacționează cu unul sau mai multe din ingredientele pe care le conține.

Nu dați acest preparat copiilor mici, fără să cereți sfatul medicului.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Bio Plafar, Antibiotic natural, rețetă preparata în casă: http://bio-plafar.info/imunitate/796-antibiotic-natural-reteta-preparata-in-casa

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *