Vrei să te vindeci de boală? Împacă-te cu vecinul tău sau cu cel pentru care ai resentimente – Prof. Constantin Dulcan

Nu avem nevoie de argumente științifice pentru a crede că tot ceea ce gândim și simțim are un impact covârșitor asupra propriei noastre stări spirituale și trupești, asupra celor din jurul nostru și a întregului Univers.

Cu toate acestea, s-a demonstrat că orice sentiment de ură, dispreț sau ostilitate pe care îl avem asupra cuiva poate da naștere la boli trupești sau sufletești.

Doctorul Dumitru Dulcan de la Spitalul Militar Central din București, șeful Clinicii de Neurologie spune că resentimentele, ura, invidia și alte gânduri negative au capacitatea de a modifica ADN-ul uman.

În aceeași măsură, o gândire frumoasă și optimistă, bunătatea, dragostea și iertarea deschid spirala ADN-ului.

„Când emitem un gând în spațiu, el este perceput ca o lumină colorată. În schimb, gândul cel rău este un nor întunecat care îl usucă în primul rând pe cel pe care-l emite”.

Iată cât de important este să ne străduim să înfrumusețăm gândurile noastre, pentru ca ele să transmită lumină în jur. Sfântul Paisie Aghioritul spunea că este bine ca fiecare om să-și construiască o „fabrică de gânduri bune”, pentru că ele îmbunătățesc atât sănătatea noastră, cât și a celor din jur.

În aceeași notă, profesorul Dulcan spune că „trebuie să ne scuturăm de zgura gândurilor.

Vrei să te vindeci de boală? Împacă-te cu vecinul tău, sau cu cel pentru care ai resentimente. Suferim teribil în fața celor cărora le-am greșit.

Iisus a dat expresia celui mai pur sentiment: iubirea și iertarea aproapelui. Dacă l-ar fi acceptat pe Iisus, omenirea ar fi avut 2.000 de ani în avans în civilizație”.

Lumea poate deveni un loc mai bun și mai frumos dacă fiecare s-ar strădui să se curețe de patimi și de vicii, de obiceiul de a judeca, de a critica, de a osândi, de a cleveti, de a bârfi.

„Să lucrăm în primul rând asupra noastră, dacă vrem să schimbăm ceva. Fiecare dintre noi trebuie să facă efortul să se schimbe, iar fiecare trebuie să dea exemplu la 100, la 200 de persoane. Doar așa, printr-o energie colectivă putem schimba lucrurile.

Tot primim semnale că Universul va face „implozie”, dar ceasul bombei poate fi oprit”.

Dr. Dulcan ne sfătuiește să ne rugăm mai mult, mai des, pentru că rugăciunea are această putere de a risipi întunericul din propriile inimi și din univers.

„Rugându-ne cu toții, îndepărtăm din norii negri care s-au tot adunat deasupra noastră. Și trebuie să facem bine. Acel „bine” pe care nu ni-l cere nimeni, acela este binele suprem. Altfel, dacă vom continua așa, nimicim totul”.

Trebuie să ne deprindem a ne ruga unii pentru alții, ca toți să ne vindecăm de bolile trupești și sufletești.

„În America există grupuri de rugăciune în care oamenii se roagă pentru sănătatea cuiva, sau pentru îndepărtarea unei probleme. Există mărturii ale unui savant neurochirurg american, care fiind în comă profundă, vedea cum oamenii se roagă pentru însănătoșirea lui, și cum vin spre el canale de energie prin care simțea că se vindecă”.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Ortodx md: Dumitru Constantin Dulcan, neurolog: Vrei să te vindeci de o boală? Împacă-te cu vecinul! Gândul rău îl usucă în primul rând pe cel care-l trimite: http://ortodox.md/dumitru-constantin-dulcan-neurolog-vrei-sa-te-vindeci-de-o-boala-impaca-te-cu-vecinul-gandul-rau-il-usuca-in-primul-rand-pe-cel-care-l-trimite/

Cautari:
  la taifas tratamente naturiste |

11 comentarii

 1. Cu care vecin sa se ampace un copil de 4 ani daca sufera de cancer?

 2. Ce usor de zis! Mai greu e de facut!

 3. Si daca e cam dus cu pluta,acum se poarta frumos,acum o ia razna si iar se poarta necorespunzator?Mai bine ignor total si gata!

 4. Mulțumim frumos ! Mulțumesc din suflet !
  Cu mult respect și admirație binemeritată ! Mulțumesc din suflet ! Fiți binecuvântat cu Iubire și pace ! Fericire ! Bucurie ! Alături de cei dragi sufletului dumneavoastră minunat ! Așa este și așa să fie !

 5. Binecuvântări cu pace și iubire necondiționată !
  Respect și admirație binemeritată din suflet cu mult drag !
  Fericire și Bucurie alături de cei dragi sufletului dumneavoastră minunat ! Așa este și așa să fie ! Mereu cu dragoste și lumină !

 6. nimeni pt tine , dar totul pt mine

  Nu e vorba de niciun vecin . Gandeste pozitiv gandeste bine , te vei simti tu mai bine. Noi romanii avem talentul de a critica si de a fi invidiosi.incearca sa te gandesti la bine . E vorba de tine si nu de vecinul tau

 7. Da, împacati-va cu ungurii și dați-le Transilvania! Și cu rușii și dați-le Basarabia și Moldova! Ce aiureli!

 8. Bunicul meu,Nicolae Martac din GRATIA ,Teleorman,a vindecat multi copii de Epilepsie,printr-o metoda foarte veche,de echilibrare energetica.Prima intrebare catre parintele copilului era: ,,Cu cine esti certat din casa?” urmat de indemnul,,Impaca-te!”

 9. Exista motive pentru care nu te poti impaca. Asa, la vorbirea generala… ese altceva!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play