Clicky

Epilepsia: Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Epilepsia este un sindrom de suferinţă cerebrală care se manifestă prin crize epileptice. La originea acestei boli stau doi factori importanţi: predispoziţia convulsivantă şi existenţa unei leziuni cerebrale anatomice sau biochimice. Epilepsia apare în 4-10 cazuri la mia de locuitori şi debutează de regulă în copilărie.

epilepsia tratamente naturiste

Care sunt cauzele epilepsiei

1. Cauze perinatale:

• Infecţii materne (rubeolă, toxoplasmoză), intoxicaţii, tulburări metabolice (diabet), traumatisme materne, încercări de avort, icter nuclear.
• Factori natali: trumatisme ostericale – aplicări de forceps cu contuzii, hematoame, expulzii brutale, travaliu prelungit, strangulare prin cordon ombilical.
• Factori postanatali imediaţi: infecţii meningo-cerebrale, malformaţii cranio-cerebrale

2. Traumatisme cranio-cerebrale. Acestea apar în 15-20% din cazuri. Crizele precoce apar după impact, la câteva minute sau săptămâni, sau mai târziu, la 6 luni sau chiar 3 ani de la traumatism.

3. Tumori cerebrale. Apar la 7-12% din cazuri, prin accidente vasculare cerebrale, după 40-50 de ani

4. Neuroinfecţii şi parazitoze cerebrale, sau boli degenerative

Simptomele epilepsiei

Procesul epileptic este un defect tranzitoriu de control al descărcărilor neuronale. De aceea în crizele de epilepsie au loc pierderi de conştiinţă, convulsii sau manifestări senzoriale: halucinaţii vizuale, auditive, menifestări vegetative – cefalee, tahicardie, respiraţie zgomotoasă, profund, contracţii bruşte, manifestări psihice emoţionale care anunţă criza. După starea postcritică, bolnavul se poate trezi cu dureri de cap, depresie, halucinaţii sau chiar violenţă.

Tratmente naturiste pentru epilepsie

• Infuzie de frăsinel, sovârf, sunătoare, arnică, levănţică, naricsă (1-2 flori la un pahar), drăgaică, ţinatură
• Argilă – se bea dimineaţa câte o jumătate de pahar de apă în care s-a pus o linguriţă de argilă, timp de 20 de zile
• Decoct de angelică
• Rădăcini de bujor
• Esenţă de alun
• Comprese cu ulei de măsline, ceară şi fagure de albine topite. Cu unguentul obţinut prin amestec se unge o bucată de pânză şi se aplică pe coloana vertebrală.
• Se fac băi cu decoct de fân
• Se fac cure cu macerat de vâsc – se beau câte 1-2 căni pe zi, dimineaţa şi seara. La copiii epileptici între 3 şi 10 ani doza se reduce la un sfert, iar la cei de la 10 la 14 ani, se reduce la jumătate. În medicina populară, maceratul de vâsc pentru epilepsie se prepară cu apă sfinţită (aghiasmă)
• Macerat de flori de sânziene galbene (drăgaica) – se beau zilnic câte 3 căni. Se poate asocia cu sovârf (macerat de 8 ore din 4-6 linguri de pulbere de plantă într-un litru de apă). Se administrează pe stomacul gol.
• Macerat la rece de 12 ore din rădăcină de obligeană – se încălzeşte şi se bea treptat, pentru eliminarea convulsiilor şi clarificarea conştientului.

Sucuri naturale pentru epilepsie:

– Suc de varză – se beau 2 pahare pe zi
– Morcov + sfeclă + spanac
– Spanac simplu
– Morcov + sfeclă + castravete
– Morcov + ţelină + pătrunjel

(Sursă bibliografică: Incursiune în Medicina Naturistă de Speranţa Anton, Vol. II)

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
    tratamente vegetale naturiste epilepsie |
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *