CEAI calmant din SCORȚIȘOARĂ pentru TUSE și DURERI în GÂT

Spre deosebire de alte remedii folosite împotriva gripei și a răcelilor, cel pe care vi-l prezentăm este foarte aromat și plăcut la gust.

Este vorba despre un ceai obținut din plante și mirodenii, care acționează benefic îndeosebi asupra gâtului, însă are efecte bune și asupra aparatului respirator superior.

Rețeta aparține botanistei clinice Rosalee de la Forêt, și a fost publicată în cartea „Alchemy of Herbs”. Autoarea ne arată în paginile acestei cărți mijloace simple prin care putem transforma ingrediente comune în remedii vindecătoare.

De altfel, veți vedea că acest ceai conține, pe lângă plante medicinale, și câteva ingrediente pe care le folosim de regulă în bucătărie, la aromatizarea preparatelor culinare.

__________________________________________________________________________________________________________

Ceai calmant pentru gât – rețetă

Ingrediente

• 10 g de rădăcină de nalbă
• 10 g de rădăcină de lemn-dulce
• 1 ½ batoane de scorțișoară
• 5 g de coajă de portocală uscată
• 3 cuișoare întregi
• 3 căni de apă (700 ml)

Preparare

Puneți apa la fiert împreună cu toate ingredientele. Scorțișoara trebuie ruptă bucăți mici. Dacă nu găsiți coajă de portocală netratată, renunțați la acest ingredient.

Spre deosebire de ceaiurile care se prepară din părțile aeriene ale plantelor, ceaiuri din rădăcini – precum este acesta – trebuie fierte mai mult timp, cel puțin 20 de minute.

Așadar, lăsați ingredientele să fiarbă 20 de minute, apoi strecurați.

După ce s-a răcorit, îndulciți cu miere după gust. Consumați ceaiul obținut pe tot parcursul zilei (în maxim 36 de ore).

Puteți apela la această rețetă ori de câte ori simțiți un disconfort la nivelul gâtului, care prevestește instalarea unei răceli.

__________________________________________________________________________________________________________

Atenție, în scop medicinal, este indicat să se folosească un tip de scorțișoară autentică, numit Ceylon. Evitați soiurile Cassia (care se găsesc în majoritatea magazinelor alimentare), întrucât acest tip conține o cantitate mai mare de cumarină – o substanță ce poate cauza toxicitate dacă este ingerată în cantități mari și în mod regulat.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Nerdy Farm Wife, Cinnamon tea for soothing sore throats: https://thenerdyfarmwife.com/cinnamon-tea-for-soothing-sore-throats/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *