LAVANDA este mai eficientă decât CLOTRIMAZOL în tratarea INFECȚIILOR VAGINALE

Deși cei mai mulți dintre noi o știm și o folosim ca pe un remediu util pentru insomnie, agitație, dureri de cap și alte tulburări nervoase, levănțica este înzestrată cu proprietăți medicinale remarcabile.

Un domeniu în care a fost intens studiat este cel al infecțiilor bacteriene și fungice.

Studiile clinice și cercetările în vitro au arătat că uleiul esențial de lavandă poate reduce bacteria Candida albicanis care cauzează secreții vaginale.

Cercetătorii au evaluat eficiența acestei plante în tratarea candidozei vaginale în contextul în care Clotrimazolul (cel mai folosit medicament pentru candidă) este însoțit de efecte secundare precum urinare dureroase, depresie, iritații ale pielii, dermatită, creșterea enzimelor hepatice.

Candida albicanis este o ciupercă ce trăiește în mod normal în intestin. Perturbarea florei intestinale poate duce la dezvoltarea de infecții fungice la nivel vaginal sau bucal.

Comparativ cu aplicațiile cu clotrimazol, infuzia de lavandă a avut o activitate antifungică mai mare împotriva Candidei albicanis. Lavanda reduce numărul de fungi și previne dezvoltarea infecției.

Potrivit Greenmedinfo, infecțiile vaginale pot fi tratate cu un duș obținut din flori de lavandă. Poate fi nevoie de mai multe aplicații pentru efecte notabile. Mult mai eficientă însă este administrarea internă a acestei plante, sub formă de ceai. Acest remediu trebuie folosit încă de la primele semne ale unei infecții.

Și infecțiile fungice ale unghiei sau piciorul de atlet pot fi tratate prin aplicarea de ulei de lavandă.

Alte studii au arătat că uleiul esențial de lavandă poate combate cu succes inclusiv infecțiile cu stafilococi rezistenți la tratamentul convențional.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Fereshteh Behmanesh, Hajar Pasha, Ali Asghar Sefidgar, Mohsen Taghizadeh, Ali Akbar Moghadamnia, Hajar Adib Rad, and Leyla Shirkhan, Antifungal Effect of Lavender Essential Oil (Lavandula angustifolia) and Clotrimazole on Candida albicans: An In Vitro Study, Scientifica (Cairo). 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4621348/

2. Greenmedinfo, Lavender Is Effective Against Drug Resistant Staph Infection: http://www.greenmedinfo.com/blog/lavender-effective-against-drug-resistant-staph-infection

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Se pot pune 1-2 picături pe chiloțel și asigura și miros plăcut și siguranță împotriva bacteriilor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.