CEAIUL de SALVIE are efecte ANTI-DIABETICE comparabile cu medicamentul Metformin

Salvia face parte din categoria plantelor pe care medicina populară le recomandă în tratamentul diabetului. Extractele de salvie au demonstrat efecte hipoglicemiante în studiile pe animalele cu sau fără diabet.

Cercetătorii portughezi au arătat că un tratament cu ceai de salvie de 2 săptămâni a scăzut nivelurile de glucoză plasmatică à jeun.

Ceai de salvie

Un studiu pilot realizat pe 6 femei sănătoase cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani a arătat că ceaiul de salvie nu are efecte asupra glucozei plasmatice, însă în schimb a redus nivelurile de colesterol LDL.

Totodată, planta a crescut apărarea antioxidantă, fapt care poate îmbunătăți indirect starea de sănătate a persoanelor cu diabet.

În alte studii, salvia a demonstrat efecte asemănătoare medicamentului Metformin, un inhibitor popular al glucogeogenezei, folosit în tratamentul și prevenirea diabetului zaharat de tip 2.

Nu au fost semnalate efecte hepatotoxice sau alte reacții adverse.

Cercetătorii au concluzionat că această plantă poate fi folosită ca supliment alimentar pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2 datorită faptului că reduce producția de glucoză din ficat și crește activitatea insulinei.

_________________________________________________________________________________________________________

Alte plante aromatice care s-au dovedit a fi utile în combaterea diabetului sunt dafinul, oregano și usturoiul.

Salvia este folosită în medicina tradițională pentru multe alte afecțiuni, precum tuse, astm, bronșită, angină, inflamații ale gurii și gâtului, depresie, tulburări digestive, cerebrale și circulatorii, sau transpirație excesivă. Studiile au arătat că această plantă are și efecte antitumorale.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Carla M. Sá, Alice A. Ramos, Marisa F. Azevedo, Cristovao F. Lima, Manuel Fernandes-Ferreira and Cristina Pereira-Wilson, Sage Tea Drinking Improves Lipid Profile and Antioxidant Defences in Humans, Int J Mol Sci. 2009: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2769154/

2. Lima CF., Azevedo MF, Araujo R, Fernandes-Ferreira M, Pereira-Wilson C., Metformin-like effect of Salvia officinalis (common sage): is it useful in diabetes prevention? Br J Nutr. 2006: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16923227

3. Roberta Cazzola, Benvenuto Cestaro, Antioxidant Spices and Herbs Used in Diabetes, Diabetes: Chapter 9

4. Rafie Hamidpour, Medicinal Property of Sage (Saliva) for Curing Illnesses Such as Obesity, Diabetes, Depression, Dementia, Lupus, Autism, Heart Disease and Cancer: A Brief Review: http://www.acanceresearch.com/cancer-research/medicinal-property-of-sage-saliva-for-curing-illnesses-such-as-obesity-diabetes-depression-dementia-lupus-autism-heart-disease-and.php?aid=8089

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. ei na ! acum iar vindecăm diabetul cu frunze !

    • stramosii nostri se tratau cu ierburi si traiau mai mult,cu medicamentele din farmacii mori cu zile.Multe medicamente au substante active ce se gasesc in plante dar sunt pruduse chimic.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.