Cura cu BOABE de IENUPĂR pentru FICAT, INFECȚII urinare, dureri REUMATICE și ARTICULARE

Ienupărul este un copac veșnic verde care se bucură de o atenție specială din partea cercetătorilor din domeniul fitoterapiei.

Este folosit în scop medicinal încă din antichitate. Grecii îl foloseau ca remediu și stimulent pentru atleții olimpici.

Ienupăr

De-a lungul istoriei, fructele de ienupăr au fost utilizate ca agent detoxifiant și digestiv, ca adjuvant pentru naștere și antidot împotriva bolilor infecțioase.

Numeroase studii au arătat că boabele de ienupăr au efecte antioxidante puternice și un potențial antibacterian remarcabil. Sunt bogate în uleiuri volatile, rășini, minerale, antioxidanți (flavonoide) și vitamina C.

Datorită proprietăților lor antiinflamatoare, antivirale, antiseptice și diuretice, sunt utile în tratarea unei game variate de afecțiuni interne și externe.

Ienupărul se numără printre leacurile puternice pe care natura le oferă viețuitorilor din mănăstiri în timpul iernii. Fructele sale rezistă bine și sub zăpadă, la temperaturi foarte mici.

Călugării folosesc boabele de ienupăr pentru tratarea durerilor reumatice și articulare, pentru întărirea organismului, combaterea infecțiilor (îndeosebi a celor pulmonare și urinare) și a gutei.

__________________________________________________________________________________________________________

Cura cu boabe de ienupăr

Tratamentul cu ienupăr se face după o schemă prestabilită. Cantitatea de ienupăr crește progresiv cu câte 2 boabe pe zi.

Boabele de administrează în mod progresiv. Se începe cu 2 boabe pe zi, care trebuie mestecate bine, apoi înghițite. În a doua zi se consumă 4 boabe, în a treia zi 6 boabe, și tot așa, adăugând câte 2 boabe pe zi la cantitatea precedentă.

După ce se ajunge la 20 de boabe pe zi, cantitatea începe să scadă progresiv cu câte 2 boabe pe zi, consumând câte 18, 16, 14 boabe pe zi, și tot așa, până la 2 boabe pe zi.

__________________________________________________________________________________________________________

Această cură ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate prin eliminarea toxinelor din corp și a excesului de grăsime din ficat.

Cura cu boabe de ienupăr este recomandată inclusiv persoanelor care vor să scadă în greutate și celor care se confruntă cu infecții ale tractului urinar, ale vezicii urinare sau ale prostatei.

__________________________________________________________________________________________________________

Botanistul Richard Whelan susține, pe baza experienței sale persoane, că ienupărul este una din cele mai bune plante pentru curățarea și întărirea rinichilorRecomandă administrarea plantei în doze moderate. Sub formă de tinctură, 2-4 ml pe zi, în doze divizate.

__________________________________________________________________________________________________________

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Shiraz susțin că boabele de ienupăr pot combate bacteriile care cauzează infecții cu E.coli și Stafilococ auriu (contactată din spitale), pneumonie și gonoree.

Potrivit unui extras din „Felter & Lloyd’s King Dispensatory” din 1898, fructele de ienupăr au efecte bune în gonoree, leucoree, pielită, pielonefrită, cistită, hiperemie renală necomplicată și afecțiuni ale pielii.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Dr. Axe, 9 Health Benefits of Juniper Berries: https://draxe.com/juniper-berries/

2. Richard Whelan, JUNIPER BERRIES: http://www.rjwhelan.co.nz/herbs%20A-Z/juniper_berries%20.html

3. Jon Barron, JUNIPER: https://jonbarron.org/herbal-library/herbs/juniper

4. Mariana Borloveanu, Leacuri cu brad, ienupăr și cătină de sub zăpadă, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 19 – decembrie 2017 – februarie 2018, Editura Lumea Credinței: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-19-decembrie-2017-februarie-2018/leacuri-cu-brad-ienupar-si-catina-de-sub-zapada/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Iacob Gabriela

    Multumesc mult deosebit de important.Am inceput cura de boabe de ienupar.
    Sunt convinsa de eficacitatea ei.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.