ULEIUL esențial de LAVANDĂ, cel mai eficient în tratamentele TENULUI (cum se prepară în casă)

Apreciată pentru parfumul ei odihnitor, levănțica este o plantă cu proprietăți medicinale care pătrund dincolo de planul psihic și emoțional.

Potențialul său terapeutic și cosmetic este cunoscut de secole și demonstrat științific de numeroasele studii realizate în ultimii ani.

Ulei de lavandă pentru ten

Lavanda a demonstrat activități farmacologice importante în prevenirea și tratarea bolilor: antiinflamatoare, antioxidante, imunomodulatoare, sedative, antifungice, antimicrobiene și analgezice.

Unul din cele mai utilizate produse pe bază de levănțică este uleiul esențial. Acesta cumulează într-o formă concentrată principiile active ale plantei, având o aromă și o acțiune puternică. Uleiurile esențiale sunt extracte lichide volatile din diferite părți ale plantelor – frunze, flori, semințe, rădăcină.

Grație efectelor sale antiseptice și antiinflamatoare, uleiul esențial de lavandă este recomandat în infecții ale pielii, acnee, cuperoză, răni și alte afecțiuni cutanate.

Utilitatea sa în domeniul dermatologic este cunoscută și în comunitățile monahale. Maicile consideră uleiul esențial de lavandă unul din cele mai bune remedii pentru tratarea problemelor tenului.

__________________________________________________________________________________________________________

Ulei esențial de lavandă – rețetă

O rețetă simplă de „ulei esențial” de levănțică pe care îl putem prepara și folosi pentru tratarea tenului este aceasta, propusă de sora Lucia.

Ingrediente

• 2-3 linguri (50 g) de flori de lavandă
• 50 ml de alcool dublu rafinat
• 400 ml de ulei de măsline (sau de porumb)

Metodă

Se pun florile într-un borcan de sticlă de 450 de grame. Se adaugă alcoolul, se pune capacul și se agită energic de câteva ori, pentru a amesteca cele două ingrediente.

Se adaugă apoi uleiul, se amestecă și se introduce într-un vas cu apă pus pe foc, care clocotește. Amestecul se lasă să fiarbă pe baie de aburi 2 ore, amestecând ocazional.

La final, se strecoară lichidul printr-un tifon pus în două straturi. Uleiul de lavandă obținut se transferă în sticle închise la culoare și se păstrează în locuri întunecoase și răcoroase.

Mod de utilizare

Se aplică pe zonele afectate ale feței și se lasă să acționeze jumătate de oră. Apoi se clătește fața cu apă caldă și se unge pielea cu o cremă hidratantă. Procedeul se face o dată dimineața și încă o dată seara.

Acest tratament se face doar o dată pe săptămână.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. FB., de Azambuja MS., Santana JC., Moraes CM., Mello RO., Cassel E., Pereira MA., de Oliveira JR., Antioxidant, analgesic and anti-inflammatory effects of lavender essential oil, An Acad Bras Cienc. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26247152

2. Hiroko-Miyuki Mori, Hiroshi Kawanami, Hirohisa Kawahata, and Motokuni Aoki, Wound healing potential of lavender oil by acceleration of granulation and wound contraction through induction of TGF-β in a rat model, BMC Complement Altern Med. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4880962/

3. Mariana Borloveanu, Uleiuri esențiale preparate în casă, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 19 decembrie 2017 – februarie 2018: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-19-decembrie-2017-februarie-2018/uleiuri-esentiale-preparate-casa/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Ceea ce nu pricep eu este fierberea cind este alcool in continut ! Ce rost are ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.