BROCCOLI și CEAIUL VERDE combat CANCERUL de SÂN de tip agresiv

Un studiu recent, din 2017, a confirmat încă o dată faptul că alimentația are un rol important în combaterea cancerului.

Rezultatele acestei cercetări aduc vești bune îndeosebi pentru femeile care suferă de cancer la sân.

Există două tipuri de cancer mamar: unul tratabil prin terapie hormonală, în care tumora este receptor pozitiv (ER-pozitiv sau PR-pozitiv), și unul mai agresiv, pentru care nu există multe opțiuni de tratament, în care tumora este receptor negativ (ER-negativ).

Cercetătorii de la Universitatea din Alabama au descoperit că anumite alimente pot transforma cancerele mamare fără receptori hormonali (ER-negativ) într-o boală mai ușor tratabilă.

Oamenii de știință au identificat 2 compuși din alimente care pot fi folosiți împreună pentru a declanșa gena ER în cancerul ER-negativ, obținând astfel mai multe șanse de vindecare.

Un compus se numește sulforafan și se găsește în broccoli, iar celălalt compus este un polifenol, care se găsește în ceaiul verdeCu ajutorul lor, tumorile șoarecilor s-au transformat din ER-negative în ER-pozitive, cancerul mamar devenind astfel mai ușor de tratat. 

Deși studiul a fost realizat pe animale, rezultatele sunt încurajatoare. Cercetătorii plănuiesc să testeze acești compuși și într-un studiu clinic uman.

__________________________________________________________________________________________________________

Cele mai bune alimente pentru femeile cu cancer mamar

Pentru a beneficia de cât mai mulți polifenoli, sulforafan și alți compuși antioxidanți cu rol în combaterea cancerului, poate fi nevoie de adoptarea unei diete bazată pe alimente vegetale – cât mai multe legume, fructe și verdețuri.

Pe lângă faptul că întăresc organismul să lupte cu boala, alimentele vegetale susțin nivelurile pH-ului, reduc inflamația internă și previn bolile cardiovasculare și metabolice.

__________________________________________________________________________________________________________

Nu doar broccoli conține sulforafan, ci și alte legume crucifere, precum varza, conopida, gulia și ridichile.

Nu doar ceaiul verde conține polifenoli, ci și fructele de pădure (coacăzele negre, căpșunile), pudra de cacao, ciocolata neagră și cuișoarele.

Într-o dietă de combatere a cancerului mamar sunt importante și alimentele bogate în grăsimi sănătoaseuleiul de măsline, nuca de cocos, nucile, cânepa, semințele și uleiurile de susan, de in și de avocado.

Fructele sunt de asemenea recomandate, datorită conținutului bogat în fibre, antioxidanți, vitamine și apă. Cele mai bune alegeri sunt fructele de pădure, merele, kiwi și pepenele.

Cerealele integrale pot fi consumate cu moderație – ovăz, orez brun, mei, orz, hrișcă, quinoa.

__________________________________________________________________________________________________________

Alimente care trebuie evitate în cancerul mamar

– soia și produsele din soia (conțin fitoestrogeni – hormoni din plante care mimează estrogenul din corp) cresc riscul cancerului mamar și cervical, sindromul ovarelor polichistice și alte tulburări hormonale;

– uleiurile procesate (conțin radicali liberi care afectează celulele corpului):

– sucurile de fructe (conțin mult mai mult zahăr decât fructele consumate ca atare).

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dr. Axe, Plant-Based Diet and Breast Cancer: Diet May Convert Aggressive Cancer to More Treatable Form: https://draxe.com/plant-based-diet-changes-and-breast-cancer/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.