Top 10 cele mai bune REMEDII pentru calmarea unui STOMAC deranjat

Problemele digestive sunt printre cele mai comune tulburări cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.

Fie că mâncăm prea mult, fie consumăm alimente prea grase și grele asupra sistemului digestiv, fie suntem stresați – toți acești factori pot cauza deranjamente la nivelul stomacului care necesită o ameliorare cât mai rapidă. 

Remedii stomac deranjat

Am selecționat câteva din cele mai bune plante și alimente care pot soluția simptomele unui stomac deranjat, pe care este bine să le reținem și să le testăm la nevoie.

1. MENTĂ

Este cu siguranță unul din cele mai eficiente remedii antispasmodice, care rapid ajută la calmarea unui stomac deranjat. Ceaiul de mentă, precum și menta proaspătă, mestecată ca atare, ajută inclusiv în greață și indigestie.

2. PROBIOTICE

Cele mai bune surse de probiotice sunt alimentele fermentate – varza murată, iaurtul kefirul. Acestea sunt utile în durerile de stomac cauzate de o masă copioasă.

3. OREZ

Orezul fiert este un remediu bine-cunoscut pentru un stomac întors pe dos. Acesta calmează episoadele de diaree prin faptul că absoarbe lichidul excesiv din sistemul digestiv.

Dacă nu aveți poftă de mâncare, puteți bea ceai de orez – care nu este nimic altceva decât zeama care rămâne după fierberea orezului.

4. PÂINE PRĂJITĂ

Deși nu este o metodă confirmată științific, unele surse pretind că suprafața arsă a unei felii de pâine prăjită poate absorbi toxinele care cauzează disconfortul stomacal.

5. OȚET de MERE

Oțetul de mere poate reduce crampele și arsurile stomacale. Consumat pe stomacul gol, acesta poate înrăutăți durerea de stomac, de aceea este indicat să-l diluați cu apă, sau să-l consumați după masă. Se poate folosi 1 linguriță la 1 pahar cu apă.

6. FENICUL

Acest condiment este un remediu popular pentru durerile de stomac în medicina chineză. Indienii mestecă de asemenea semințe de fenicul după mese pentru îmbunătățirea digestiei. Zdrobiți câteva semințe de fenicul și consumați 1 linguriță de pulbere, sau beți o cană de ceai de fenicul.

Pe lângă efectele sale calmante digestive, acesta împrospătează și respirația.

7. BANANE

Aceste fructe sunt bogate în pectină și au un grad de digerabilitate foarte bun. Optați pentru bananele verzi, întrucât acestea sunt mai eficiente în durerile de stomac și stările de greață, inclusiv la copii.

8. GHIMBIR

Numeroase studii au arătat că ghimbirul este un remediu natural util împotriva stărilor de rău. S-a dovedit eficient inclusiv în greața cauzată de chimioterapie și în grețurile matinale la femeile însărcinate.

Totodată, acest condiment reduce balonarea și potolește un stomac deranjat. Poate fi consumat ca atare, sau sub formă de ceai.

9. MUȘEȚEL

Această plantă calmează mucoasa intestinală și mușchii din jurul sistemului digestiv, ajutând astfel la atenuarea crampelor și a ingestiei, datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Astfel, o cană cu ceai de mușețel poate fi cel mai blând remediu pentru liniștirea unui stomac deranjat.

10. SEMINȚE de SCHINDUF

Nu vă speriați de denumirea străină. Aceste semințe se pot procura de la magazinele naturiste. Sunt un remediu popular pentru arsuri stomacale și constipație.

Au un conținut bogat în antioxidanți și fibre cu beneficii pentru tractul digestiv. Dintr-o linguriță de semințe de schinduf putem prepara un ceai digestiv foarte bun.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, 12 NATURAL WAYS TO SOOTHE AN UPSET STOMACH: https://helloglow.co/11-upset-tummy-remedies/

Cautari:
    stomac deranjat remedii |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play