Fructe de Armurariu: Remedii şi Preparate Naturiste

Discordie este primul medic din istorie care a folosit armurariul ca plantă medicinală în tratamentele naturiste. Având o faimă de mii de ani, fructele de armurariu sunt şi astăzi recomandate ca remedii puternice în special pentru bolile hepato-biliare.

Fructe de Armurariu Remedii Preparate Naturiste

Fructele de armurariu au o culoare brun-roşiatică şi se culeg toama, în luna septembrie. Au efecte regeneratoare asupra celulei hepatice, cu proprietăţi protective asupra ficatului, rinichilor, vezicii biliare şi inimii. Din fructele de armurariu se extrage faimosul produs farmaceutic numit Silimarină.

Fructe de armurariu pentru curăţarea şi refacerea ficatului

Fructele şi seminţele de armurariu sunt decongestionante naturale ale ficatului. Silimarina este substanţa antioxidantă care ajută la regenerarea celulei hepatice şi la curăţarea acestuia de toxine, eliminând riscul de pătrundere a acestora la nivelul celulelor. Ceaiul din fructe de armurariu se poate bea în hepatite virale, metabolice, acute şi cronice, precum şi în cazuri mai grave de ciroză sau insuficienţă hepatică.

Preparate din fructe de armurariu

Ceai de armurariu. Se prepară dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită, infuzat timp de 15 minute. Se beau 3 căni de ceai de armurariu pe zi pe stomacul gol dimineaţa, şi în rest cu 30 de minute înainte de mese.

Pulberea de armurariu. Se ia în caz de hepatită avansată şi crioză hepatică, dispepsii, reflux gastric sau balonare. Se prepară din planta măcinată prin râşniţa de cafea. Se adminstrează sublingual câte o linguriţă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă 10-15 minute, apoi se poate înghiţi cu apă. Se pot urma cure de câte 3 luni pentru tratarea cancerului hepatic, de sân, de prostată şi cervical.

Tinctura de armurariu. Se ia în special pentru reducerea nivelului colesterolului, intoxicaţii sau infecţii cu bacterii staficoloci sau steptococi.

Macerat la rece de armurariu. Se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană de apă, păstrată timp de 6-8 ore la temperatura camerei. Lichidul strecurat se bea pe stomacul gol, câte 3 căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese, în scop terapeutic.

Cataplasme cu armurariu. Se prepară o pastă din din 2-3 linguri de pulbere de fructe de armurariu şi apă caldă care se va aplica extern pentru afecţiuni ale pielii: urticarii anafilactice,
Cataplasmele se ţin 3 ore pe zona afectată, aplicând deasupra un pansament.

Reţetă naturistă pentru regenerarea ficatului

Fructe de Armurariu: Remedii şi Preparate Naturiste

• 150 g pulbere de fructe de armurariu
• 200 g pulbere de fructe de cătină
• 300 g pulbere de polen
• 100 g propolis ras
• 1 kg miere de albine

Se amestecă bine toate ingredientele într-un vas şi se păstrează în borcane la frigider.

Se ia câte o lingură, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, ca tonic fizic şi psihic, pentru remineralizarea organismului şi întătirea sistemului imunitar:

– Astenie, migrene, lipsă de vitalitate, depresie – se ia pulbere de armurariu cu pulbere de sunătoare
– Spasmofilie, leucemie, convalescenţă
– Constipaţie cronică, slăbire exagerată, malabsorţie
– Boli ale splinei
– Hemoragii
– Tumori mamare, uterine sau ovariene, boli intestinale, pulmonare, ale prostatei, ale vezicii biliare şi ale pielii

Atenţie! Adminstrate în doze mari poate provoca diaree.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.