Cura cu VARZĂ MURATĂ pentru POLIPI pe colon, ULCER și formațiuni TUMORALE (rețeta călugărilor din Balcani)

Asemenea celei proaspete, varza murată este înzestrată cu proprietăți vindecătoare remarcabile. Datorită procesului de fermentație prin care trece, conținutul ei nutrițional se îmbunătățește considerabil.

Fermentarea este un procedeu antic de conservare, care alterează chimia alimentelor. În mod similar produselor lactate fermentate, precum iaurtul sau laptele bătut, fermentarea verzei produce probiotice (bacterii bune), asociate cu îmbunătățirea sistemului imunitar și al celui digestiv, a funcțiilor cognitive și a celor endocrine.

Cura cu Varză Murată

Prin fermentare carbohidrații – precum zahărul – se transformă fie în alcooluri și dioxid de carbon, fie în acizi organici. Lactatele, legumele și fructele conțin molecule de zahăr și sunt potrivite pentru fermentare.

Probioticele din varza murată au beneficii majore asupra tractului digestiv, și implicit asupra întregului corp. Puțini dintre noi știm că o mare parte a sistemului nostru imunitar se află în interiorul intestinului și funcționează pe bază de organisme bacteriene benefice.

Din acest motiv, tulburările florei microbiene au fost asociate cu un risc cresc de boli. Bacteriile bune acționează ca un scut împotriva bacteriilor dăunătoare sau a toxinelor care pătrund în organism.

Cercetările clinice au arătat că alimentele probiotice pot remedia numeroase probleme de sănătate, reducând riscul de:

– tulburări cerebrale și boli mentale
– tulburări digestive
– sindromul intestinului impermeabil
– colită ulceroasă
– tulburări de dispoziție (depresie, anxietate)
– cancer
– astm
– dereglări hormonale
– alergii alimentare
– obezitate, creștere în greutate
– diabet
– boli autoimune

Potrivit ultimelor studii, probioticele îmbunătățesc funcția imunitară, creând o barieră protectoare împotriva patogenilor, virusurilor, fungilor și paraziților.

Aceste bacterii bune susțin digestia (îndeosebi digestia grăsimilor și a proteinelor) și absorbția nutrienților din alimente, ajută la detoxifierea corpului, previn infecțiile, susțin sănătatea creierului, previn demența, ajută la tratarea bolii Alzheimer, ajută la controlul stresului și a inflamațiilor interne – cauza principală a celor mai multe boli.

_______________________________________________________________________________________________________

Călugării din Balcani sunt de părere că varza murată poate ajuta la tratarea unor boli grave, inclusiv a celor canceroase. Aceștia spală varza fără să o curețe de frunzele exterioare. O pun în vase făcute din trunchi de copac, alternând straturile de frunze de varză cu straturi de sare grunjoasă.

La final, se umple vasul cu apă de ploaie și deasupra se așază crenguțe de mărar.

Varza murată obținută prin acest procedeu se consumă din toamnă până în primăvară. Este considerat cel mai bun remediu natural pentru polipii de pe colon. Inhibă totodată formarea tumorilor și ulcerul gastric.

Se face o cură de 40 de zile, timp în care se consumă doar varză murată, fără mâncare, ci numai cu pâine.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Dr. Axe, 7 Health Benefits of Sauerkraut, Plus How to Make Your Own! https://draxe.com/sauerkraut/

2. Mariana Borloveanu, Rețetă călugărească de inhibare a creșterii polipilor colonului, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 8, 10 februarie – 10 aprilie 2016, Editura Lumea Credinței, p. 18

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Și dacă nu ai voie să consumi sare ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]