Cum ne putem testa pH-ul corpului acasă

Acest test ne poate ajuta să vedem cât de acid sau alcalin este corpul nostru. Testarea pH-ului ne poate ajuta să eliminăm surplusul de kilograme, reducem durerile și inflamațiile din corp, să prevenim boli cronice precum cancerul.

Tot mai mulți experți sunt de părere că aciditatea excesivă este un mediu prielnic pentru dezvoltarea unui spectru variat de boli. O altă ipoteză este că bolile canceroase nu pot supraviețui într-un mediu alcalin.

În cazul în care organismul nostru are un pH prea acid, acesta va lua mineralele din oase pentru a reface nivelul alcalin din sânge și astfel vom deveni predispuși la osteoporoză.

Acest test ne poate ajuta să combatem pierderea de masă osoasă, apariția de inflamații cronice și prevenirea cancerului, datorate unui nivel ridicat de acid în corp. Poate fi realizat de câteva ori pe an.

___________________________________________________________________________________________________________

Cum se face testul pH-ului

Există benzi de testare a pH-ului pe care le putem cumpăra din farmacii și folosi acasă. Cu ajutorul lor vom testa urina și saliva.

Testele se fac la prima oră a dimineții. Pentru testarea salivei, se introduce o bandă în gură și se ține 3 secunde. Sau, puteți scuipa într-o linguriță și introduce banda de testare în salivă. După 15 secunde se scoate și se compară culoarea rezultată cu cele de pe scara de testare pentru a stabili care este valoarea pH-ului.

Pentru testarea urinei, se introduce o bandă de testare în prima și a doua urină. Se scufundă și se scoate imediat. Se scutură surplusul de urină și se lasă 15 minute, apoi se citește valoarea urmărind scara de pH de pe cutie.

O culoare verde – care corespunde valorii 7.0 – înseamnă că organismul are un pH echilibrat. Valoarea de 6.5 indică un pH preponderent acid, iar valoarea de 6.0 indică un pH foarte acid.

Un pH sub valoarea de 7.0 necesită modificarea dietei și introducerea mai multor alimente alcalinizante: fructe și legume, verdețuri, ghimbir, pulberi verzi.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Whole Journey, DIY Lab Tests, https://thewholejourney.com/diy-lab-tests-2/

3 comentarii

  1. Da,mi-a placut si…sper sa fie si adfevarat ce scrie in articol,multumim!

  2. Urina tre sa aibe ph 5,5-6,5….am gasit teste pe net la Cluj si verific periodic

  3. Au farmaciile teste? Daca nu, sa se aprovizioneze.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play