Clicky

TEST de verificare a glandei TIROIDE, pe care-l putem face acasă

O modalitate simplă prin care putem afla unde ne aflăm în ceea ce privește starea de sănătate este să facem câteva teste.

Glanda tiroidă controlează numeroase organe și funcții din corp, de aceea este important să o verificăm mai des. 

O putem testa acasă folosind pur și simplu un termometru bun. În funcție de rezultat, ne putem prezenta ulterior la medicul specialist pentru confirmarea diagnosticului și urmarea unui tratament corespunzător. 

Testul tiroidei și metabolismului

Acest test este indicat persoanelor care dorm prea mult, nu pot pierde în greutate, au minte încețoșată, se confruntă adesea cu constipație sau le este frig tot timpul.

Întrucât glanda tiroidă funcționează ca un termometru al corpului și reglator al metabolismului, acest test poate fi realizat prin măsurarea temperaturii.

Dr. Broda Otto Barnes a descoperit pentru prima dată că temperatura corpului ne poate furniza indicii importante despre funcția glandei tiroide.

______________________________________________________________________________________________________

Metodă

Seara, înainte de a merge la culcare, scuturați termometrul până când temperatura scade sub 35 de grade Celsius.

A doua zi dimineață, imediat după trezire, aplicați termometrul sub axilă. Acesta trebuie să fie lipit de piele. După 10 minute se citește rezultatul și se notează pe un caiețel.

Temperatura bazală, care înseamnă temperatura corpului dimineața este în mod normal cuprinsă între 36,5 și 36,8 grade Celsius.

Dacă temperatura este sub 36,5 grade Celsius, înseamnă că tiroida nu funcționează în mod optim. Acest lucru este cunoscut sub numele de „tiroidă „leneșă” sau hipotiroidism. Pot apărea simptome de depresie, oboseală, lipsă de energie, infecții, dureri de cap, tulburări de memorie și concentrare, căderea părului.

Dacă temperatura depășește valoarea de 36,8 grade Celsius, înseamnă că tiroida funcționează prea repede (hipertiroidism) sau în corp este prezentă o infecție.

Pentru a valida rezultatele, testul se va efectua 3 zile la rând, după care este indicat să mergeți la medicul specialist.

Dacă temperatura scade după o masă, înseamnă că organismul nostru nu poate digera mâncarea consumată. Iar acest lucru înseamnă că acea masă va funcționa împotriva metabolismului.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. The Whole Journey, DIY Lab Tests, https://thewholejourney.com/diy-lab-tests-2/

2. Verificați-va Tiroida – Tot ce va trebuie este un Termometru! https://tiroida.wixsite.com/tiroida-romania/single-post/2015/03/17/Verifica%C8%9Biva-Tiroida-Tot-ce-va-trebuie-este-un-Termometru

loading...

3 comentarii

  1. Nu cred !Termometrele din ziua de azi,sunt de aruncat;nu-s bune de nimic!!!

  2. Da cred câ este un test corect și ar fi bine să- l efectuăm!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *