BUSUIOCUL elimină DEPRESIA în 3 zile (+alte mirodenii vindecătoare)

Grădinile și piețele sunt pline cu plante care vindecă diverse boli care afectează diferite organe ale corpului.

Chiar și în sezonul rece putem aduce aceste plante în casă, întrucât le găsim sub formă de ghivece în marile magazine. Sau le putem conserva pentru iarnă la congelator.

Busuioc

Astfel vom putea beneficia de proprietățile lor terapeutice și de aroma lor deosebită, dat fiind că majoritatea sunt plante aromatice, care pot fi folosite la mâncăruri sub formă de mirodenii.

Intoxicațiile alimentare, tulburările digestive și nervoase pot fi remediate cu ajutorul acestor plante simple care cresc „lângă” noi.

Busuiocul

Este cea mai bună alegere pentru persoanele depresive. Botaniștii susțin că 15 g de busuioc pe zi pot reduce simptomele de depresie în doar 3 zile. Această plantă crește nivelul neurotransmițătorilor asociați cu starea de bine – serotonina și dopamina și îmbunătățește starea de spirit.

O metodă simplă prin care putem consuma 15 g de busuioc pe zi este să îl adăugăm în salate. O combinație reușită este cea dintre busuioc, tocat mărunt și câteva roșii tăiate cubulețe sau felii.

Pătrunjelul

Este unul din cele mai populare zarzavaturi pe care le folosim în scop culinar. Pătrunjelul este totodată o plantă medicinală de excepție.

Trebuie să știm că acesta ajută la eliminarea retenției de apă și a simptomelor de balonare. Conține atât fier, cât și vitamina C, doi nutrienți care au nevoie unul de altul pentru o absorbție corectă.

Îl putem adăuga proaspăt în salate, sau în preparate lichide, dar în scop terapeutic, îl putem consuma sub forma unui suc hrănitor și tămăduitor.

Iată o combinație reușită: suc de pătrunjel, mixat în blender cu mere, banane, semințe de chia și alte verdețuri.

Coriandrul

Acesta este cunoscut sub numele de „pătrunjelul chinezesc”. Deși nu aparține florei noastre spontane, coriandrul are beneficii majore pentru sănătatea noastră și merită inclus mai des în dietă.

Este util în durerile articulare, depresie și oboseală, datorită faptului că ajută la eliminarea metalelor grele din corp.

Totodată, coriandrul contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului.

Poate fi folosit foarte ușor în dressing-urile (sosurile) pentru salate. O metodă simplă este să-l presărăm peste un avocado tăiat bucăți, cu puțin chimen.

Mărarul

Este cea mai bună alegere pentru suferințele tractului digestiv. Mărarul ucide bacteriile dăunătoare care cauzează intoxicații alimentare. Este la fel de eficient ca și antibioticele în ceea ce privește combaterea bacteriei E. coli.

Mărarul poate fi incorporat ușor în sosuri pentru salate (cu iaurt și castraveți, mixate în blender), sau poate fi presărat proaspăt, ca atare, peste legumele din salată.

Plantele proaspete, rămase în frigider după ce am preparat diverse mâncăruri, pot fi conservate prin congelare.

Pentru a le prelungi viața și a le folosi în viitor în stare proaspătă, le putem toca mărunt, pune în tăvița pentru cuburi de gheață și turna peste ele apă sau ulei.

Pot fi apoi adăugate în supe sau alte preparate fierbinți. Se topesc repede și dau o aromă proaspătă.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Whole Journey, Herbs That Heal: https://thewholejourney.com/garden-herbs-that-heal-video/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Plantele astea sunt o adevarata bogatie pentru noi.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.