Produsele APICOLE ne sunt de mare folos în ALERGII, INFECȚII, OBOSEALĂ cronică, ARSURI, deficite IMUNITARE

Produsele apicole ar trebui să facă parte din alimentația oricărei persoane, mai puțin a acelor alergice la albine.

Pe lână faptul că au o valoare nutrițională excepțională și aduc un aport important de vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți în corp, au proprietăți profilactice și curative remarcabile. Cel mai bine este să le procurați de la magazinele apicole sau de la un apicultor de încredere.

Polen

Polenul crud

Polenul este unul din cele mai bune remedii pentru alergiile de sezon. Acesta poate rezolva problema în decursul unei luni.

Totodată, este mult mai energizant decât o ceașcă de cafea. Are efecte imunostimulatoare și combate cu succes oboseala fizică și mentală.

Un mod eficient de a consuma polenul pentru stimularea imunității și energiei este să-l amestecăm cu iaurt, cu cereale sau cu salate. Are un gust dulce și este foarte plăcut.

În scop medicinal, acesta trebuie consumat în dozele corespunzătoare. Împotriva alergiilor, se poate urma această cură:

În prima săptămână se consumă ¼ linguriță de polen crud pe zi. Polenul se ține sub limbă câteva minute, apoi se înghite (se dizolvă în 10 minute).

În a doua săptămână se crește doza la ½ linguriță de polen. În următoarea săptămână se consumă 1 linguriță, după care se consumă 1 lingură pe zi.

Este important să reținem că trebuie să folosim polen local împotriva alergiilor, pentru a ajuta la construirea de anticorpi.

_______________________________________________________________________________________________________

Lăptișorul de matcă

Este unul din cele mai bune stimulente ale imunității și energiei. O recomandare specială se adresează persoanelor care suferă de oboseală cronică și probleme ale sistemului imunitar.

Se consumă în cantități mici, ¼ linguriță, de 2 ori pe zi.

Miere

Mierea crudă

Mierea crudă, care nu a fost procesată termic, conține toate enzimele și bacterii vii, deosebit de benefice pentru imunitate și digestie. Mierea „adevărată”, crudă, nu are un aspect lichid sau vâscos, ci este solidă.

În scop medicinal se poate folosi intern sau extern. Se ia 1 linguriță de miere, se adaugă într-o cană cu apă fierbinte și se consumă ca atare, pentru dureri în gât, infecțiile bacteriene.

În caz de arsuri se aplică pur și simplu pe regiunea afectată a pielii. Pot fi arsuri solare sau arsuri cauzate de foc.

Mierea crudă este contraindicată copiilor sub 3 ani.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Whole Journey, Using Bee Products to Beat Chronic Fatigue and Allergies: https://thewholejourney.com/using-bee-products-to-beat-chronic-fatigue-and-allergies-video/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.