Varicele Membrelor Inferioare – Cauze şi Tratamente Naturiste

Varicele sunt boli ale venelor, manifestate prin dilatarea trunchiurilor venoase mari. La anumite persoane, aceste vene inflamate sunt vizibile şi produc dureri în membrul afectat, oboseală şi alte simptome similare. Când varicele se rup, apar leziunile deschise ulceroase la suprafaţa pielii.

Varicele Membrelor Inferioare – Cauze şi Tratamente Naturiste

Varicele apar la membrele inferioare, pe coapse şi gambe. Cauzele sunt încă necunoscute în totalitate. Se bănuiesc următorii factori declanşatori ai varicelor: sarcina, tromboflebite, slăbirea valvelor venoase sau circulaţia deficitară a sângelui.

Sfaturi şi alimentaţie corectă

Pentru a permite remediilor naturiste să îşi facă efectul, femeile trebuie să renunţe la portul ciorapilor strâmţi sau pantofilor cu toc mare. Sunt de asemenea contraindicate băile fierbinţi.

Înainte de a începe un tratament naturist pentru varice, este necesar să se urmeze o dietă specială, din care se vor exclude alimentele grase şi grăsimile animale – slănină sau carne de porc, unt şi margarină, lapte gras, brânză de vaci sau frişcă şi smântână. Şi dulcele va trebui eliminat pentru o perioadă, precum şi alimentele conservate, grase, prăjite sau afumate.

Se recomandă adăugarea unei linguriţe de ceai verde în mâncare, pentru stimularea circulaţiei sangvine şi sănătatea vaselor de sânge. Ar fi ideal să se includă în meniul zilnic o linguriţă de tinctură de păpădie, pentru subţierea sângelui.

Tratamente naturiste pentru varice

Unguent sau gel cu extract de castane

Se poate prepara în casă, din 50 g de flori sau fructe de castan mărunţite, macerate 14 zile în jumătate de litru de vodcă. Preparatul se agită zilnic. Se aplică 30-40 de picături, de 3 ori pe zi. Cura se face 3 săptămâni.

Comprese cu pălămidă

Se spală rădăcina plantei şi se toacă mărunt. Se umple un vas pe jumătate cu rădăcinile şi se toarnă apă. Pălămida se fierbe timp de 40-60 de minute, apoi se ţine vasul la cald timp de 4 ore, bine învelit într-o pătură sau plapumă. Se aplică pe picioare comprese de bumbac înmuiate bine în fiertura de pălămidă şi se înfăşoară picioarele, legându-se cu celofan sau cu un fular. Se ţin aşa timp de 2-4 ceasuri.

Unguent din gălbenuş, miere şi vodcă

Se prepară un unguent dintr-un gălbenuş de ou crud, miere de albine şi vodcă, în părţi egale. Se aplică alifia pe un şerveţel şi se pune pe varice. Se înveleşte piciorul cu un prosop sau celofan. Tratamentul se face 10 zile cu 10 zile pauză, apoi se poate relua.

Frunze de varză

Se stropesc câteva frunze de varză crudă cu aghiasmă şi se dau frigider peste noapte, într-o pungă de plastic. A doua zi seara se spală varicele cu apă simplă, se şterg şi se aplică punguţa cu frunzele de varză. Picioarele se leagă cu o fâşă de tifon şi se lasă până dimineaţa. Tratamentul se repetă seară de seară, timp de 2-4 săptămâni.

• Tratamente cu oţet de mere pentru varice

Se recomandă frecţiile cu oţet pe membrele inferioare dimineaţa şi seara. Masajul se face de jos în sus, apoi picioarele se învelesc în şerveţele înmuiate în prealabil în oţet de mere. Picioarele se înfăşoară într-un prosop şi se stă cu ele ridicate 30 de minute. Tratamentul se face zilnic, timp de 1-2 luni. Se recomandă şi oţet de mere intern, câte un pahar de apă în care s-au dizolvat 2 linguriţe de oţet, de 1-2 ori pe zi.

Se poate aplica pe membrele afectate de varice şi o felie de pâine îmbibată în oţet, peste care s-a presărat puţin bicarbonat de sodiu. Felia de pâine se îndepărtează când începe să usture.

Lactate aplicate extern pe varice

Se aplică pe venele umflate comprese cu brânză de vaci, smântână sau laote acru. Laptele acru se poate amesteca şi cu pelin pentru tratarea varicelor. Se toacă pelin proaspăt şi se amestecă cu o parte egală de lapte acru. Se întinde preparatul pe un tifon şi se înfăşoară locurile bolnave. Tratamentul durează 5 zile, urmate de 5 zile pauză. Se va relua până la dispariţia totală a varicelor.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.