INHALAȚIE pentru DURERI SINUSALE și DURERI în GÂT

Inhalațiile cu aburi fierbinți și diferite ingrediente (sare, uleiuri esențiale, oțet, infuzii de plante) sunt probabil cel mai bun remediu de casă pentru afecțiunile aparatului respirator superior sau inferior.

Acestea aduc o ameliorare notabilă în răceli, tuse, dureri în gât, catar respirator sau infecții ale sinusurilor.

Inhalație

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru o inhalație sunt cele cu proprietăți decongestive, antibacteriene și antivirale, precum uleiul esențial de eucalipt sau de mentă, de pin, de rozmarin sau de arbore de ceai.

Inhalație pentru sinusuri – rețetă

Această inhalație este recomandată în durerile de sinusuri care apar în mod special în sezonul alergiilor și în anotimpul rece.

Lămâița, sau verbina (Lemon verbena) este o plantă care ajută la reducerea durerilor de cap persistente și puternice. Parfumul ei înviorător deblochează pasajele nazale blocate și ușurează respirația

Uleiul esențial de lămâiță sau verbină are proprietăți antiseptice, bactericide, antispastice, emoliente, sedative și febrifuge.

Ingrediente

• 3 căni (700 ml) de apă
• 10 picături de ulei esențial de lămâiță (verbină)

Preparare

Puneți apa la fiert într-un ibric. Când începe să clocotească, turnați apa într-un bol larg și adăugați uleiul esențial. Aplecați capul deasupra bolului și acoperiți-l cu un prosop. Nu stați foarte aproape, încât aburii să ardă fața.

Inhalați aburii fierbinți și parfumați timp de 15-20 de minute, sau până se răcește apa.

Faceți o astfel de inhalație de 3 ori pe zi.

________________________________________________________________________________________________________

Inhalație pentru laringită – rețetă

Această inhalație profund aromată poate ajuta la calmarea durerii în gât și la reducerea răgușelii cauzate de un virus sau de prea mult vorbit în public.

Eucaliptul conține un compus numit cineol, care combate infecția și scade inflamația gâtului, iar menta este antibacteriană.

Aburii calzi calmează și hidratează țesuturile iritate ale gâtului și coardele vocale.

Ingrediente

• 3 căni de apă
• ¼ linguriță de ulei esențial de eucalipt sau mentă

Preparare

Procedați la fel ca în rețeta de mai sus. Inhalația poate dura 10-15 minute. Nu stați foarte aproape de apă, deoarece mirosul puternic al eucaliptului poate cauza sufocare.

Faceți această inhalație de 3 ori pe zi.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Shea Zukowiski, Lemon Verbena Sinus Stea Remedy, Eucalyptus or Peppermint Laryngitis Steam Remedy, Lavender, Parsley, Peppermint and Sage, pp. 52-53

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.