BUSUIOCUL combate stările de TRISTEȚE, PLICTISEALĂ, DEPRESIE, și reduce riscul unui ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Această mirodenie cu un parfum absolut cuceritor face parte din aceeași familie cu menta, rozmarinul și oregano. Toate aceste plante aromatice sunt înzestrate cu proprietăți nutriționale și terapeutice remarcabile.

Deși cei mai mulți îl folosim doar la gătit, ca plantă menită să îmbunătățească gustul mâncărurilor, busuiocul este un tonic imunitar și nervos excepțional.

Busuioc (Ocimum basilicum)

Există în jur de 35 de soiuri diferite de busuioc. Busuiocul dulce (Ocimum basilicum) este cel mai des întâlnit la noi, cel folosit și în ritualurile bisericești (sfințirea apei).

Este originar din Asia și Africa, fiind folosit în scop terapeutic în sistemele de medicină tradițională din India, precum Ayurveda și Unani.

Frunzele și florile sunt utilizate ca tonic și vermifug. În medicina populară, busuiocul este folosit ca remediu pentru dureri de dinți, dureri de urechi, febră, răceală și tuse.

Ceaiul de busuioc este bun pentru greață, diaree cronică, flatulență și dizenterie. Uleiul plantei este benefic în ameliorarea oboselii și a rinitelor, în reducerea spasmelorInfuzia ajută și în articulații dureroase, gută, nefrită, cistită, hemoroizi interni, gonoree.

_______________________________________________________________________________________________________

Potrivit unei recenzii realizate la Facultatea de Farmacie de la Universitatea din Lahore, Pakistan, studiile au arătat că busuiocul are activități farmacologice excepționale:

– anti-depresive
– stimulente cardiace
– hepato-protectoare
– hipoglicemiante
– hipolipidemiante
– imunomodulatoare
– analgezice
– anti-inflamatoare
– anti-microbiene
– antioxidante
– antiulcerogenice
– chemo-modulatoare
– anticancerigene

Busuiocul luptă cu una din cele mai populare tulburări ale momentului, și anume cu depresia. Este sedativ, anticonvulsiv, antispasmodic și hipnotic.

Combate stările de tristețe și de plictiseală. Este util în convulsii, dureri de cap și cefalee. Persoanele care suferă de insomnie din cauza stresului sau de hipertensiune arterială și indigestie pe fond nervos pot consuma ceai de busuioc.

Studiile au arătat că busuiocul ameliorează coordonarea motorie și memoria pe termen scurt. Rezultatele sugerează că această plantă ar putea fi folosită clinic pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

În acest articol puteți găsi câteva moduri de utilizare a busuiocului în scop medicinal.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Rosemary Gladstar, Busuioc, Plante Medicinale Pentru Boli Comune, Editura Litera, București, 2016, p. 86

2. Mueen Ahmad Ch., Syeda Batool Naz., Asifa Sharif., Maimoona Akram and Muhammad Asad Saeed, Biological and Pharmacological Properties of the Sweet Basil (Ocimum basilicum), Pharmacology Section, Faculty of Pharmacy, The University of Lahore, Lahore, Pakistan: https://www.researchgate.net/publication/279861537_Biological_and_Pharmacological_Properties_of_the_Sweet_Basil_Ocimum_basilicum

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.