Leacuri pentru FICAT – detoxifiere, hepatită, icter, ciroză

Conform ultimelor studii, toate relele ne vin de la ficat. Pentru curăţarea ficatului, regenerarea şi însănătoşirea întregului organism, ne întoarcem la leacurile băbeşti recomandate de strămoşii noştri – cei mai buni şi mai dibaci vraci. Terapiile lor de detoxifiere a ficatului sunt bazate pe formule naturiste, ingenios preparate pentru a ajuta funcţia hepatică să se refacă şi să elimine boala şi cauza bolii.

Leacuri Pentru Ficat

Leacuri Pentru Ficat

Pulbere de usturoi

Se recomandă coaja de usturoi uscată, măcinată pulbere. Se ia câte o linguriţă cu puţină apă, de 2-3 ori pe zi. Pulberea se poate adăuga şi în mâncăruri.

Este foarte bună şi infuzia de coji de usturoi pentru curăţarea ficatului, rinichilor şi întărirea inimii. Cura durează o lună, urmată de 10 zile pauză, apoi se poate relua.

Tratament cu hrean şi miere

Pentru eliminarea toxinelor la nivel profund, se ia câte o linguriţă de macerat de hrean cu miere de albine, de 3 ori pe zi înainte de mese. Maceratul se face din 0,5 kg de rădăcină de hrean ras, 150 g miere şi un litru de apă plată sau de izvor şi durează 24 de ore.

Pentru ciroză şi hepatită, se poate administra şi câte o lingură de macerat de hrean de 3 ori pe zi înainte de masă, preparat dintr-un pahar de flori de hrean, macerat 10 zile în 500 ml de ţuică.

Cura cu ovăz pentru ficat

Se prepară un amestec din: un pahar jumate de ovăz (nedecorticat), o lingură de frunze de merişor şi o lingură jumate de muguri de mesteacăn. Se pune amestecul în 2 litri de apă rece şi se lasă la macerat 24 de ore.

Separat, se face alt preparat dintr-un pahar de măceşe strivite, fierte în jumătate de litru de apă, timp de 20 de minute. Se lasă şi acesta la macerat 24 de ore. Se amestecă cele două preparate filtrate şi se păstrează la frigider într-un borcan, timp de 5 zile maxim.

Se bea câte 150 ml de lichid cald, de 4 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Cei bolnavi de ficat pot urma cura o dată la 3 luni, iar cei sănătoşi, cu scop preventiv, de 2 ori pe an. Se poate administra şi copiilor de peste 2 ani, câte o lingură.

Ceai de mesteacăn

Pentru eliminarea toxinelor din ficat se recomandă infuzia din 2 linguri de frunze de mesteacăn la 500 ml de apă clocotită. Sau se poate prepara dintr-o lingură de muguri de mesteacăn şi o jumătate de linguriţă de bicarbonat alimentar.

Suc de castraveţi

Se bea zilnic câte un sfert de pahar de suc proaspăt de castraveţi cu miere, de 2-3 ori pe zi, pentru curăţarea ficatului şi eliminarea coşurilor determinate de problemele ficatului.

7. Moare de varză şi suc de roşii

Se bea un pahar de moare de varză şi suc de roşii, în cantităţi egale. Cura se face pe termen lung pentru curăţarea ficatului.

8. Fiertură de cartofi

Se spală cartofii şi se pun întregi la fiert în 6 litri de apă, timp de 4 ore. Se iau câte 2 linguri din fiertură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

9. Supă pentru icter, hepatită şi ciroză

Se prepară o supă de legume: morcov, cartofi, ţelină, sfeclă, varză, ceapă, seminţe de mărar, pătrunjel, urzică şi foi de dafin.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Multa dreptate aveti dar multi nu cred.Treaba lor,eu le spun multora plantele si ceaiuri degeaba. Azi am mancat prima salata de papadie cu ceapa rosie si ulei de in si se simte o inviorare dar dupa o cura cu diferite plante ?

    • Oamenii nu cred in puterea de vindecare a plantelor pentru ca societatea in care traim ne-a educat in felul acesta. Majoritatea nu sunt interesati sa se informeze. Ma intreb cati dintre noi realizeaza ca toate medicamentele sunt extrase din plante , doar ca in afara plantelor mai sunt adaugate si chimicale care defapt ne ranesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.