Clicky

8 REMEDII naturale pentru COPII, care funcționează

În acest articol veți putea găsi numeroase remedii naturale care vă pot fi utile atunci când cei mici se confruntă cu diferite probleme de sănătate specifice vârstei.

Diaree

Una din cele mai populare diete recomandate mult timp de medicii pediatri copiilor cu stomacul deranjat este dieta B.R.A.T.

Remedii naturale Copii

Abrevierea vine de la alimentele care compun această dietă: banane, orez (rice în engleză), sos de mere (applesauce) și toast. Datorită faptului că sunt ușoare, ele nu încarcă stomacul și îi oferă o pauză necesară să se refacă.

Cu toate acestea, studiile recente au arătat că această dietă nu este cea mai bună opțiune pentru copiii bolnavi deoarece este săracă în fibre, proteine și alți nutrienți vitali de care tractul digestiv are nevoie pentru a-și reveni.

Academia Americană de Pediatrie recomandă o dietă echilibrată, bogată în substanțe nutritive care adaugă volum scaunului.

• borș de oase –ușor digerabil, calmează sistemul digestiv;
• alimente probiotice – oțet de mere, iaurt;
• ovăz – bogat în fibre, care absorb excesul de lichide din intestine, adaugă volum scaunului și ajută la eliminarea acestuia;
• banane – bogate în potasiu, care ajută la refacerea electroliților pierduți prin diaree;
• suc de legume – morcovi, țelină, spanac și ghimbir, bogate în minerale alcaline care hrănesc intestinele;
• cartofi dulci – bogați în fibre insolubile care ajută la întărirea scaunului și reduc simptomele de diaree;
• ulei de semințe de in – reduce atât constipația, cât și diareea;
• ghimbirul – împiedică răspândirea bacteriilor care au cauzat diareea;
• apă – diareea ușoară și severă pot duce la pierderea de cantități mari de lichide, care poate fi periculoasă;
• ulei esențial de mentă – reduce inflamația intestinală, calmează tractul digestiv și reduce scaunele moi; nu este recomandat copiilor mai mici de 3 ani; nu se va administra intern decât dacă scrie pe cutie/sticlă „pentru uz intern”.

Constipație

Autoarea care recomandă aceste remedii susține că bomboanele de lemn-dulce funcționează în proporție de 90%. Acestea se pot găsi la magazinele naturiste, însă nu sunt foarte agreabile ca gust. Unele sortimente sunt dulci, altele sunt sărate.

Lemnul-dulce este antialergic, antiviral, antiinflamator și hipotensiv. Este contraindicat în cantități mari persoanelor cu hipertensiune arterială.

Arsuri ale pielii

Un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet de mere poate calma rapid arsurile pielii. Reacția chimică ce are loc prin amestecarea acestor două ingrediente creează un efect răcoritor care poate calma arsurile minore, precum cele provocate de atingerea unui lucru fierbinte.

Amestecați cele două ingrediente în cantități egale într-un bol și înmuiați imediat mânuța copilului sau partea corpului afectată în soluția care bolborosește. Așteptați până când senzația de arsură dispare.

Infecția urechii

Infecția urechii poate cauza dureri mari unui copilaș. Poate fi calmată cu ajutorul unei comprese calde.

Cel mai simplu remediu în acest sens este acesta: luați un săculeț sau o traistă micuță din material și umpleți-o cu boabe de porumb crude.

Puteți folosi și boabe de grâu sau de orez, însă dintre toate cerealele, porumbul păstrează cel mai mult căldura.

Coase-ți săculețul la gură și încălziți-l în cuptorul cu microunde timp de 2-4 minute. Va păstra căldura 1-3 ore.

Această pernuță poate fi folosită și ca compresă rece. Puneți-o într-o pungă și băgați-o în congelator o oră. Va rămâne rece 30 de minute.

Astfel de comprese sunt excelente pentru reducerea tensiunii, a durerilor musculare și articulare și a stresului.

Se pot adăuga și câteva picături de ulei esențial: mentă, lavandă, mușețel, portocale etc.

Dureri de cap

Mai întâi de toate, dați-i celui mic să bea un pahar mare cu apă. Apoi frecați-i fruntea cu o soluție din ulei esențial de mentă și/sau lavandă și ulei de cocos sau de măsline (aveți grijă să nu atingeți zona ochilor).

Luați mâna copilului și apăsați zona dintre degetul mare și degetul arătător. Acest punct ajută la reducerea durerii de cap.

Dureri de gingii (dentiția la bebeluși)

Luați o babețică subțire, înmuiați mijlocul în puțină apă și stoarceți excesul. Întindeți pe mijloc o lingură de piure de mere și rulați-o. Puneți babețica în congelator și lăsați-o să stea câteva minute, până îngheață.

Dați-i apoi babețica bebelușului să o sugă/roadă. Răceala materialului va amorți gingiile dureroase.

Sau puteți încerca aceste acadele înghețate din ceai de mușețel http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/109846/acadele-congelate-din-plante-pentru-calmarea-eruptiilor-dentare-la-copii-parintii-pot-deveni-deosebit-de-inventivi-cand-vine-vorba-de-educatia-si-sanatatea-copiilor-lor-sunt/.

Dureri în gât

Puneți 1 cană de apă la încălzit. Adăugați 1 lingură de suc de lămâie și 1 linguriță de miere. Amestecați și dați copilului să bea limonada caldă.

Iritațiile de scutec, eczeme

Uleiul de cocos este un ingredient care poate fi extrem de util părinților cu copii mici. Poate fi folosit ca atare pentru iritațiile de scutec, pentru eczeme, mâncărimi sau pentru ca loțiune pentru corp.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Dr. Axe, Food is Medicine, BRAT Diet: How to Stop Diarrhea in Its Tracks Beyond BRAT: https://draxe.com/brat-diet/

2. How Does She, 7 „Secret” Natural Home Remedies: https://howdoesshe.com/7-secret-home-remedies/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *