Clicky

REMEDII simple pentru uscăciunea NAZALĂ

Foarte multe persoane se confruntă cu uscăciunea nazală în sezonul rece. Disconfortul cauzat de această problemă este la fel de mare ca și cel provocat de buzele crăpate.

În unele cazuri, căile nazale se usucă atât de mult încât apar răni și chiar sângerări pe interiorul nărilor, cauzând dureri sau chiar dificultate respiratorie.

Remedii pentru nas uscat

În locul unguentelor și cremelor din comerț, care conțin petrol (și care poate afecta plămânii), putem găsi alinare folosind câteva remedii simple, pe care probabil le avem deja în casă.

ULEI de COCOS

Uleiul de cocos este un produs cu utilizări terapeutice și cosmetice multiple. Poate fi folosit pentru îngrijirea pielii, a dinților, a părului și a casei.

Este un remediu simplu și eficient pentru numeroase afecțiuni externe. Trebuie să știți că acesta este solid la temperaturi mici și lichid la temperaturi mari. Dacă îl veți ține la frigider, va fi tare. Dacă îl veți încălzi la bain-marie, se va topi.

Puneți ½ linguriță de ulei de cocos într-un bol și încălziți-l până când se înmoaie (nu trebuie să devină complet lichid). Îl puteți pune la microunde pentru 10 secunde.

Înmuiați un bețișor de urechi curat în ulei și aplicați în fiecare nară, acoperind toată suprafața căilor nazale. Folosiți acest remediu de 3 ori pe zi, și întotdeauna înainte de culcare.

Inhalație

Ce poate fi mai plăcut și mai eficient pentru înmuierea membranelor mucoase uscate și dureroase decât o inhalație cu aburi fierbinți.

Este un remediu care ajut pe moment. Pe termen scurt, inhalațiile curăță nasul în mod natural.

Poate fi folosit înainte de masarea nărilor cu ulei de cocos cald.

Puneți câteva căni de apă la fiert și turnați apa clocotită într-un bol mare. Apropiați-vă cu fața de apă și acoperiți complet capul cu un prosop. Respirați adânc și inhalați aburii calzi timp de 5-10 minute.

După un sfert de oră puteți unge nările cu ulei de cocos.

În apa de inhalație puteți adăuga și alte ingrediente, precum sare de mare, ulei esențial de gălbenele sau de eucalipt, dacă aveți și nasul înfundat.

Ulei de migdale și gel de aloe vera

Uleiul de migdale este un emolient natural, care hidratează pielea. Acesta înmoaie pielea sensibilă din nări și o face mai moale, prevenind astfel riscul de uscare sau crăpare.

Gelul de aloe vera este opțional în această combinație, deoarece efectele sale de hidratare a pielii sunt imediate, nu pe termen lung.

Amestecați ½ linguriță de ulei de migdale cu ¼ linguriță de gel de aloe vera. Aplicați amestecul pe interiorul nărilor.

Dacă vă treziți adesea cu ochi, gât sau nări uscate dimineața, este recomandat să folosiți un umidificator, care va menține un nivel de umezeală necesar în casă pentru a preveni uscarea căilor respiratorii.

Un spray salin poate fi de asemenea util în cazul uscăciunii nazale survenite în urma unei răceli puternice. Acesta poate ajuta la subțierea mucusului și ameliorarea rănilor cauzate de suflarea excesivă a nasului.

Este de asemenea important ca și iarna să beți suficientă apă pentru a preveni afecțiunile pielii cauzate de deshidratare.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Everyday Roots, 3 Incredibly Easy Remedies to Help a Dry Nose: http://everydayroots.com/dry-nose-remedies

 

Cautari:
    remedii pentru dureri nazale |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *