ULEIURI ESENȚIALE utile în infecțiile FUNGICE

Candidoza este o infecție fungică ce este cauzată de ciupercile din genul Candida. Există peste 20 de specii, însă cea mai populară este Candida albicanis.

Această ciupercă trăiește în mod normal în tractul intestinal, putând fi găsită și pe membranele mucoase și pe piele, fără să producă infecții. Creșterea acestor organisme peste limită poate duce la dezvoltarea unei infecții.

Simptomele diferă în funcție de zona corpului care este afectată: gură, gât, esofag, vagin. Există și un tip de candidoză invazivă, în care ciupercile pătrund în fluxul sanguin și se răspândesc în corp.

Infecțiile fungice pot cauza ciuperca unghiei, herpes circinat, piciorul de atlet, mâncărimi ale pielii.

O metodă naturală de a combate înmulțirea candidei este utilizarea uleiurilor esențiale. Trei din cele mai eficiente împotriva simptomelor de candidoză la nivelul pielii sunt: uleiul esențial de scorțișoară, uleiul esențial de cuișoare și uleiul esențial de oregano (sălbatic).

Uleiul esențial de scorțișoară

Scorțișoara este o mirodenie înzestrată cu proprietăți antifungice și antibacteriene naturale. Un studiu a arătat că dintre toate condimentele testate, scorțișoara combate cel mai eficient Candida albicanis.

A demonstrat de asemenea o activitate antimicrobiană puternică și împotriva microorganismelor.

Nu orice scorțișoară este bună, ci doar cea indiană, care se numește Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum sau Scorțișoara Ceylon. Aceasta se poate procura de la magazinele naturiste.

Veți vedea că cea care se găsește în supermarketuri este scorțișoară chinezească, numită Cinnamomum cassia.

Se înmoaie un tampon de vată în ulei esențial de scorțișoară diluat cu ulei vegetal, și se aplică pe zona afectată de mâncărime sau roșeață, de 3 ori pe zi.

Uleiul esențial de cuișoare

Cuișoarele sunt bogate în eugenol, un compus fitochimic cu proprietăți antifungice, antibacteriene și anti-parazitare puternice.

Cercetătorii portughezi susțin că atât eugenolul, cât și uleiul esențial de cuișoare pot provoca distrugerea și uciderea celulelor fungice. Cuișoarele previn formarea hifelor – rădăcinile ramificatoare care penetrează țesuturile.

Înmuiați un tampon de vată în ulei esențial de cuișoare diluat cu ulei vegetal, și tamponați zona afectată, de 3 ori pe zi.

Uleiul esențial de oregano

Este vorba despre oregano sălbatic (nu cel folosit la gătit), care este un remediu antioxidant puternic împotriva fungilor, microbilor, bacteriilor și paraziților.

Uleiul esențial de oregano sălbatic este mai puternic decât uleiul esențial de arbore de ceai (tea tree). Curăță complet cele mai dificile afecțiuni fungice ale pielii.

Este un remediu puternic, de aceea se va folosi doar de 2 ori pe zi. Se diluează cu un ulei vegetal (de măsline, de floarea-soarelui, de cocos, de gălbenele, de migdale, de jojoba etc.) și se aplică pe unghia sau zona afectată.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Traditional Cooking School, 3 Essential Oils That Fight Candida-Related Skin Problems: http://gnowfglins.com/2017/05/08/3-essential-oils-fight-candida-related-skin-problems/

2. Centers for Disease Control and Prevention, Candidiasis: https://www.cdc.gov/fungal/diseases/candidiasis/index.html

3. Odds FC., Candida infections: an overview, Crit Rev Microbiol. 1987: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3319417

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.