LEACURI de casă simple dar eficiente pentru TUSEA productivă și CONGESTIA la copii

Aceste remedii pot fi folosite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Se prepară din ingrediente naturale și sunt eficiente dacă se aplică de la primele simptome.

Printre aceste rețete veți întâlni și leacuri tradiționale, moștenite din bătrâni, care au o eficiență dovedită empiric și testată în multe case.

Sirop de Ceapă

Sirop de ghimbir, ceapă și usturoi

Tocați mărunt ceapă, usturoi și ghimbir în cantități egale. Umpleți cu ele jumătate de borcan și acoperiți-le cu miere de albine. Închideți ermetic și așteptați să se macereze 2 zile. Se ia câte ½ – 1 linguriță de sirop la 1-2 ore.

Comprese pectorale

Cataplasmele se aplică pe piept calde, nu fierbinți. Se pun pe o pânză, se aplică pe piele și se acoperă cu o folie de plastic, bine fixată. Se lasă să acționeze 20 de minute:

• cu brânză de vaci (la temperatura camerei);
• cu mămăligă caldă;
• cu semințe de in – 2 linguri fierte în apă până se formează un gel; se aplică de 3-5 ori pe zi;
• cu ceapă – se călește 1 ceapă în ulei, se adaugă 1 cană de oțet de mere și se mai lasă puțin pe foc; se adaugă puțină făină, pentru a obține o pastă.

Ulei de usturoi

Zdrobiți 3-4 căței de usturoi și puneți-i într-un bol. Acoperiți-i cu ulei de măsline și lăsați-i la macerat câteva ore, preferabil peste noapte. Strecurați și masați tălpile cu uleiul obținut seara, înainte de culcare. Încălțați picioarele cu șosete groase. Sucul trebuie preparat zilnic proaspăt.

Tălpile absorb foarte repede substanțele aplicate pe ele, iar acestea ajung mai repede în fluxul sanguin.

Ceai pentru curățarea și vindecarea plămânilor

Se umple un borcan de 800 de grame pe un sfert cu frunze de lumânărică uscate și mărunțite. Se completează până la gură cu apă clocotită. Se pune capacul și se lasă la infuzat peste noapte, sau cel puțin 4 ore.

Se strecoară printr-o sită fină sau printr-un tifon dublu, și se bea cald.

Ceai pentru tuse și congestia plămânilor

• 2 lingurițe de rădăcină de lemn-dulce
• 1 linguriță de echinaceea
• 1 linguriță de iarba mare
• 1 linguriță de scorțișoară mărunțită
• ¼ linguriță de ghimbir măcinat sau ras

Amestecați toate ingredientele într-un borcan de sticlă. Pentru o cană de ceai se folosește 1 linguriță de amestec de plante. Se fierbe 20 de minute, sub capac. Se strecoară și se bea toată cantitatea pe parcursul zilei cu înghițituri rare.

Nu este recomandat să dați ghimbir copiilor mai mici de 3 ani.

Inhalații

Înfierbântați un ibric de apă. Când clocotește, turnați apa într-un bol și adăugați 1-2 picături de ulei esențial de eucalipt. Se fac inhalații cu ochii închiși, 5-10 minute, sau până se răcorește apa.

Acest remediu este contraindicat copiilor mai mici de 4 ani.

Dacă nu aveți ulei esențial de eucalipt în casă, pregătiți o soluție pentru inhalație dintr-o ceapă cu tot cu coajă (spălată bine înainte), 1 2-3 linguri de plante (mentă, tei, cimbrișor, soc, mușețel) și câteva linguri de sare grunjoasă.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Doctorița de Copii, Rețete pentru tuse productivă și congestie: http://doctoritadecopii.ro/retete-pentru-tuse-productiva-si-congestie/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.